GYORSÍTOTT ELJÁRÁS

2020.02.26. 11:17

Elítélték a ZTE-Körmend kosárrangadón rendbontó vasi férfit

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban vitte a bíróság elé annak a 41 éves Vas megyei férfinak az ügyét, aki 2019. december 7-én vendégszurkolóként vett részt a Zalaegerszegi Sport és Rendezvénycsarnokban 19:00 órai kezdettel megrendezett Zalakerámia- ZTE Kosárlabda Klub-Egis Körmend bajnoki férfi kosárlabda mérkőzésen.

vaol.hu

A férfi a mérkőzés alatt egy játékvezetői döntés miatti dühében, ittas állapotban a hazai szurkolók mellett lévő vendég szektort elválasztó szalagot a kezével leszakította és kiabálva, mutogatva megindult a hazai szektorban lévő nézők felé. Pár lépés megtétele után a közelben lévő biztonsági őr a terhelt mellé lépett, megfogta a két kezét, feltartóztatta és megpróbálta a vendégszurkolók szektorába visszaküldeni. A férfi ekkor a biztonsági szolgálat alkalmazottja felé lépett, jobb kezét ütésre lendítette, ami azonban a biztonsági őrt nem találta el. Ekkor az ott tartózkodó biztonsági őrök a terheltet lefogták, és a vendégszektorba visszakísérték.

Az ügyészség indítványával egyetértve a bíróság az ügyészi kezdeményezésre lefolytatott gyorsított eljárásban a rendbontás vétségét elkövető, büntetett előéletű férfivel szemben 150 000 forint pénzbüntetést szabott ki és 2 évre eltiltotta a Zalakerámia-ZTE KK által szervezett bajnoki kosárlabda mérkőzéseken való részvételtől és a Zalaegerszegi Sport és Rendezvénycsarnok látogatásától.

A sportrendezvények látogatásától való eltiltás az ítélet jogerőre emelkedésével kezdetét veszi, melynek végrehajtását sportrendészeti nyilvántartás alapján a rendőrség végzi – adta ki közleményben a Zala Megyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában