Utánajártunk!

2020.02.29. 07:00

Fametszés: lezártak több parkolót is Szombathelyen

Pénteken a Széll Kálmán utcában több parkolót is lezártak míg emelőkosárból metszették az ott lévő fákat. Utána jártunk, máshol is számíthatunk-e ilyen jellegű munkákra a városban.

Lakosi Gabriella

A Széll Kálmán utcában vágták az ágakat tegnap

Fotó: VN-archívum

Kiss Dávid, a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. (Szompark) ügyvezetője kérdésünkre elmondta, a városban lévő fasorokat ütemezetten metszik, a legtöbb helyen nincs is szükség minden évben ilyen beavatkozásra, de természetesen ez a fa fajtájától függ.

Hozzátette: idén csak a Széll Kálmán és a Király utcában kellett parkolóhelyeket lezárni, a város más részein idén erre már nem lesz példa. A közterület-felügyelet is segítségükre van, ha egy autótól sokáig – akár napokig – nem tudják elvégezni a munkát, ők próbálják megkeresni a tulajdonost és megkérni, hogy járjon odébb.

Bizonyos esetekben nem vezet ez eredményre, mert az illető például külföldön dolgozik és sokáig nem jön haza.

A Széll Kálmán utcában vágták az ágakat tegnap
Fotó: Unger Tamás

A lakossági bejelentések alapján végzett munkákat a jövő héten kezdik. Az idei szezonban több mint száz megkeresés érkezett hozzájuk, ezeket megvizsgálták és priorizálták.

Metszésre a vegetációs időszakban van lehetőség, így a nagyobb „beavatkozásokat” a tavasz beköszöntéig el kell végezniük. Azokban az esetekben viszont, ahol csak a lombkorona kisebb igazítására van szükség – például mert hozzáérnek egy ház falához a gallyak – nem szorít ennyire az idő, az ilyen problémákat akár még nyáron is tudják orvosolni.

A kisebb munkák már nem okoznak majd parkolási fennakadásokat, hiszen csak egy-egy növényről van szó és az sem ritka, hogy negyedóra alatt végeznek is a metszéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában