legalább nyolcvanan mulattak

2020.02.03. 07:00

Folkmulatság a Hajnalcsillaggal Kőszegen

A Jurisics-vár KÖSZ-házába hagyományos batyus farsangjára hívta a szórakozni vágyókat a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes. Szombat éjjel a táncosoknak és barátaiknak a Budapest Mezőség Band húzta a talpalávalót.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

A 4. Páratlan Párlatnap programsorának része volt a Hajnalcsillag délutáni táncháza a várban – ott az ifjabbakat táncoltatták meg, a 19 órai kapunyitástól a felnőtt táncosok és a szenior csapat gyülekezett a KÖSZ-házban. A néptáncot, népzenét kedvelőket célozták meg a szervezők, élükön Dvorák László alapítványi elnökkel – végül legalább nyolcvanan mulattak a kiváló budapesti népzenészek muzsikájára.

 

A báli szezon kellős közepén a folkesten eltekintettek az elegáns viselettől: sem az öltöny, sem az alkalmi ruha nem volt kötelező. A jókedv viszont igen: arra nem is lehetett panasz. Ahogy az ételekre sem: a batyus buliban a csapattagok előre készültek jóféle sült kolbásszal, és az áttáncolt éjszaka után együtt köszöntötték a felkelő napot. A vendégek a belépők és a tombolajegyek vásárlásával, valamint a fogyasztással a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes Alapítványt támogatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában