Ausztriában maszkban szolgálják ki a vevőket

2020.02.05. 09:00

Győr testvérvárosa Wuhannak, ahonnan a koronavírus-járvány kiindult – Segítenek

A kínai Wuhanból kiinduló koronavírus-járvány miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi szükséghelyzetet hirdetett. A megbetegedéseket szerte a világon fokozott figyelem kíséri, a védekezés iránti igény is megnőtt – írja a kisalfold.hu.

Fotó: pixabay.com

Igazolt koronavírus-megbetegedés még nincs hazánkban. Bár a szombathelyi Markusovszky kórházban eddig három koronavírus-gyanús eset volt, egyik betegnél se igazolódott be a gyanú.

Sopronban a sanghaji Kínai Nemzeti Ifjúsági Zenekar koncertje elmaradt, ugyanis nem kaptak kiutazási engedélyt Kínából. A társulat tagja, Szabó Barbara Szofia táncművész viszont járt Kínában január elején, Sanghajban és Pekingben is fellépett, a kisalfold.hu-nak elmondta, hogy akkor még nem volt jele a járványnak.

Wuhan, ahonnan a vírus kiindult, Győr testvérvárosa.

A győri közgyűlést is foglalkoztatta a téma.

– A Wuhan és Győr közötti immár negyed évszázada szoros testvérvárosi kapcsolat nemcsak a közös kulturális vagy sportesemények alkalmával jó, hanem akkor is, amikor a másiknak segítségre van szüksége. Az elmúlt időszakban Wuhan a koronavírus miatt különösen nehéz helyzetbe került, a karantén alá vont város számára minden támogatás jól jön. Ezért Győr városa nem csak együttérzéséről biztosította Wuhan városát, hanem ahogy arról a pénteki közgyűlésen döntés is született, hárommillió forinttal segíti az áldozatokat és kórházi védőmaszkok vagy más szükséges eszközök vásárlását. Városunk adománya a Vöröskereszt Kína–Wuhan ágazatának közreműködésével ér célba – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A kisalfold.hu cikkéből megtudtuk, hogy az ausztriai parndorfi bevásárlóközpont több üzletében is az eladók maszkban és néhol gumikesztyűben szolgálják ki a vevőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában