Dalra fakadt a közönség is

2020.02.24. 07:00

Igényes kikapcsolódás a patinás Concordia-bálon (Fotógalériával)

Különösen hosszú báli szezont tudnak maguk mögött a kőszegiek. A farsangfarka előtt hagyományosan a Concordia-Barátság Énekegyesület szombati bálja zárta a farsangi időszakot.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

– Fantasztikus 160. évfordulón vagyunk túl – mondta a Jurisics-vár lovagtermében felvezetőjében Szilágyi Imre elnök, felelevenítve 2019 jelentős Con­cordia-eseményeit. Köztük a májusi kórusfesztivált, az október végi születésnapi programot, amelyen Kőszeg Város Koncert-fúvószenekarával együtt szerveztek hangversenyt.

 

Utána Básthy Béla polgármester kívánt jó szórakozást a 130 bálozónak. Köszöntőjében a polgári hagyományok őrzésének fontosságát emelte ki – ebben jelentős szerepűek az olyan nagy múltú és aktív jelenű kőszegi egyesületek, mint a Concordia. Szilágyi Miklós karnagy vezényelte a kórust, majd az idén is meg­énekeltette a közönséget. A báli zenét a Bonczás Bro­thers adta, a finom ételekért a Bécsikapu étterem felelt. Részvételükkel a vendégek az együttest is támogatták, értékes tombolatárgyak találtak gazdára, köztük dr. Szelinger Ferenc festőművész felajánlott festményei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában