Mutatjuk!

2020.02.21. 07:00

Így halad a szombathelyi víztorony felújítása

Már behelyezték az első szintre a hatalmas ablaküvegeket és belül is körvonalazódik, hogy is fog kinézni az alsó szint (kávézó), a galéria és milyen lesz a közösségi terem – írta facebook posztjában Sátory Károly, a körzet fideszes önkormányzati képviselője, aki néhány fotót is megosztott a felújításról.

VN

„A jó idő segíti, hogy töretlenül folyjanak a munkálatok a Víztoronynál. Rengeteg időt töltöttem Gáspár mérnök úrnál, mire sikerült egy olyan tervet készítenünk, mely meghagyja eredeti szépségében a Víztornyot, de mégis, megújítása után, több funkcióval áll majd az ide látogatók rendelkezésére. ” – írta a képviselő facebook oldalán.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk: 500 millió forintot kapott az előző városvezetés a víztorony felújítására. A munkálatokat tavaly tavasszal kezdték meg. A felújítás során kialakítanak egy kávézót terasszal. Új lépcső épül, mellette az akadálymentességet biztosító kültéri emelővel. Készül egy galéria is, interaktív különteremmel, digitális szemléltető eszközökkel.

Az első emeletet üvegfallal beépítik, így azt kilátóként és kiállítótérként egyaránt használhatják majd. A víztorony további szintjei is részlegesen megújulnak, a meglévő csigalépcsőn lehet a különböző szinteket megközelíteni.

Ha kíváncsi, milyen volt a felújítás előtt a víztorony, akkor kattintson erre a videóra:

Korábban írtuk:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában