Vádemelés

2020.02.12. 08:15

Ivott, vezetett, elaludt, súlyos sérülést okozott – Felfüggesztettet javasol a szombathelyi ügyészség

Még a nyáron történt a súlyos autóbaleset, amit, mint azóta kiderült, egy ittas sofőr okozott. Elaludt vezetés közben, most készült ellene vádemelés: fizethet, elveszítheti a jogosítványát és felfüggesztettet kaphat.

Bakos Ágnes

Súlyos testi sértést okozó ittas vezetés bűntette – ez a vád az autós ellen, tájékoztatott közleményben dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Júniusban, a 84-es főúton történt a súlyos baleset, a nyomozás kiderítette, hogy a férfi enyhe fokban ittas volt és fáradt, elaludt vezetés közben és áttért a szemközti sávba, ott két autóval is ütközött. Pontosabban az első szembejövővel koccant, a két jármű visszapillantó tükrei értek össze. A második szemből érkezővel frontálisan ütközött az elaludt autós. A vétlen sofőr súlyosan megsérült a balesetben.

A Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre az autóst, fizessen pénzbüntetést és tiltsák el a járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában