Összefoglaló

2020.02.10. 17:00

Kiégett busz, visszaélés bankkártyával és koronavírus – Ez történt az elmúlt héten

Összefoglaltuk 2020 hatodik hetének néhány fontosabb történését:

vaol.hu

Fotó: VN

Jogtalanul használták a Szombathelyi Médiaközpont bankkártyáját?

Dr. Nemyény András polgármester az elmúlt héten soron kívüli belső ellenőrzést rendelt el. A Szombathelyi Médiaközpont NKft. felügyelőbizottságának olyan gyanús tételek bukkantak fel, mint egy temetés és két szállodai tartózkodás rendezése, amik a cég nevére kiállított bankkártyával történtek.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja el!

A Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetőjének két szállodai tartózkodást és egy céges bankkártyahasználatot is meg kellett magyaráznia. A jelentés most a jegyzőnél van, kérdés mi lesz a következő lépés az ügyben?
Fotó: VN

A korona-vírussal kapcsolatban is írunk

A hét elején egy Japánból Németországon keresztül érkező dolgozót vittek a szombathelyi Markusovszky kórházba elővigyázatosság miatt, állítólag nagyon köhögött. Megtudtuk, hogy az egyik szombathelyi gyár annyiban érintett az esetben, hogy az egyik japán beszállítójuk japán alkalmazottját vitték be a kórházba, a hotelből, ahol megszállt, nem a gyárból.

Kíváncsiak voltunk, hogy felmerült-e a férfinál, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Az előző héten összesen három esetben volt koronavírus-gyanús eset Vas megyében. Az érintett személyeket beszállították a Markusokszky kórházba. A vizsgálatok idejére elővigyázatosságból elkülönítették őket, de a kórelőzményi adatok alapján a koronavírus-gyanú kizárható volt. A kórház sürgősségi betegellátásban érintett dolgozói megkapták a gyanús esetekben követendő eljárásrendet.

A betegséget több oldalról is megközelítettük, a Kínából származó Sun Dong (27), az ELTE SEK kínai doktorandusz hallgatója nemrég érkezett vissza Szombathelyre. Többek közt arról is beszámolt, hogy a hazaút során a shanghaji reptéren egy orvosi személyzet minden utas hőmérsékletét megmérte. Bevallása szerint azok, akiket nem érintett a járvány úgy élnek, mint korábban, de kerülik a közösségi helyeket és mikor kilépnek a házukból, maszkot hordanak.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja el!

Sun Dong az ELTE SEK doktorandusza, nemrég tért vissza Kínából
Fotó: Cseh Gábor

Mi a teendő, ha elütünk egy vadat?

Az utóbbi időben több vadelütéses baleset történt Vas megyében. Utánajártunk, mit tehetünk, ha esetleg mi is vaddal ütközünk. Az ügyben Gagyi Istvántól, az Országos Magyar Vadászkamara Vas megyei területi szervezetének elnökétől kértünk segítséget. Többek között azt is elmondta, hogy az első és legfontosabb dolog amit tehetünk, hogy megállunk a helyszínen, és tárcsázzuk 112-es segélyhívó számot.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja!

Vasban évente 180-200 vadelütés történik
Fotó: Unger Tamás

 

Megdöntötték a kolbászrekordot Győrváron

Hetedik alkalommal került megrendezésre a gasztronómiai fesztivál megyénkben, melyre rengeteg látogató érkezett. A nap témája a kolbász volt, amiből bizony nem lett hiány! A 3000 kg nyersanyagból a szakemberek és lelkes segítők 3490 méter hosszú hentesárut készítettek, amivel új magyar rekord született!

 

Videó: Majdnem tragédia lett a helytelen sávhasználatból a 8-ason

Nem tudni, miért, de egy autós Vasvár után a 8-as főúton egyáltalán nem sorolt vissza a saját sávjában előzés után, hanem kilométereken keresztül haladt a szembe sávban. Békésen haladt, amíg jogosan szemből nem érkezett egy kamionost lehagyó autó ugyanabban a sávban... Azt biztos, hogy nem a sofőrön múlt, hogy nem lett tragédia az esetből...

Kigyulladt egy munkásokat szállító busz Sorokpolányban

Információink szerint a buszon 30-an utaztak, amikor a motortérben felcsaptak a lángok, amit nem sikerült megfékezni, a tűz a teljes utastérre átterjedt. Az utasok szerencsére időben el tudták hagyni az égő járművet és riasztották is a tűzoltókat, akik eloltották a tüzet. A busz teljesen kiégett, a képeket elnézve szinte hihetetlen, hogy senki nem sérült meg!

Az autóbuszok belsejében sok a műanyag, amely könnyen lángra kaphat. Sorokpolányban a teljes busz kiégett
Fotó: HI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában