Amy

2020.02.21. 15:31

Könyvet írt a Soulwave gitárosa – Huszár Ádámmal beszélgettünk

Huszár Ádám nevét leginkább a Soulwave zenekarból ismerhetjük, hiszen több mint 10 éve gitározik az együttesben.

Horváth Iza

Fotó: Facebook/Huszár Ádám szerzői oldala

Most egy teljesen új oldalát mutatja meg, ugyanis írt egy erotikus pszichothrillert, amely az Amy címet kapta. A könyv megjelenésére már nem sokat kell várni, április 15-étől vehetjük majd kézbe.

A tartalomról és a könyv hátteréről a szerzőt kérdeztük.

Hogy jött az ötlet, hogy elkezdj írni?

Novellákat már régóta írok, közülük pár meg is jelent két folyóiratban. Ahhoz, hogy egy teljes könyvnek nekiálljak, tavaly év elején érkezett az ihlet és a bátorság.

Hogy jellemeznéd a könyvet, és kinek ajánlod?

A kiadó és a szerkesztő erotikus pszichothriller kategóriába sorolta. Én még hozzátenném a dráma illetve a mélylélektani jelzőt. Az biztos, hogy a 18-as karika rajta lesz, de ettől függetlenül, ajánlom mindenkinek, aki szereti a szerelmes regényeket, megfűszerezve egy jó adag borzongással.

Miért pont ezt a témát választottad?

Talán szabad más írók szavaival élnem, de sokszor nem lehet egyszerűen megmondani, hogy honnan jön az ihlet, s ez igaz erre a témára is. Alapvetően nem volt olyan momentum az életemben, mikor azt mondtam volna, hogy igen erről fog szólni a könyv. Valahonnan fentről érkezett a sugallat. Régóta gondolkodom regény ötleteken és ez volt az egyik.

Nemrég egy facebook oldalt is elindítottál, ahol bele lehet olvasni a nemsokára megjelenő könyvedbe. Milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

Eddig csakis köszönettel tartozom, hiszen jó visszajelzések érkeztek. Az egyik könyvblognak a kiadó elküldte a kéziratot és olyan kritikát írt róla, amit álmomban sem mertem gondolni első könyves szerzőként. Közben pedig a könyv bekerült az egyik honlap TOP 50-es előjegyezhető toplistájába is, amiért különösen hálás vagyok, hiszen óriási a verseny ebben a szakmában is.

Meddig tartott megírni az Amyt?

Nem egészen egy évig tartott. Úgy gondolom, széles skálán mozog, hogy kinek meddig tart egy könyv megírása. Ismerek olyan világhírű írót, aki egész életében egy könyvön dolgozott és azzal lett híres, de tudok olyat is, aki amint pontot tesz a kézirat végére, abban a pillanatban már veszi is elő a következő üres lapot, és kezdi a következő művét.

Egyszeri alkalom volt, vagy úgy gondolod, hogy van még, mit kiírj magadból?

Nem is egy ötletem van, amit szeretnék megvalósítani. Azt még nem árulom el, hogy miről szól, de nem szeretném letenni a tollat. Viszont egyelőre Amy-vel szeretnék foglalkozni, és megvárni a megjelenést. Annyit elárulhatok, hogy a vázlatok már készülnek az új könyvhöz.

Milyen írók voltak hatással rád leginkább?

Sok mindenkit megemlíthetnék, de ha ki kell emelnem közülük párat, akkor Philip Roth, Stephen King, Charles Bukowski és Hemingway lenne a külföldiek közül. Magyarok közül mindenképp megemlíteném Márai műveit. Egyébként jelenleg épp Donna Tartt-tól Az aranypintyet olvasom, ami 2014-ben Pulitzer díjat nyert. Fantasztikus regény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában