Lehet másképp – Új utak a pedagógiában

2020.02.15. 14:00

Oktatási konferenciát szervezett a TEKI Kőszegen

Lehet másképp – új utak az evangélikus pedagógiában címmel zajlott tegnap oktatási konferencia az evangélikus középiskolában (TEKI). A „Reformáció és oktatás” programsorozat rendezvényén budapesti, dunaújvárosi, soproni és kőszegi előadók beszéltek saját megoldásaikról.

Tóth Kata

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Varga Márta, a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztályának vezetője a megnyitón elmondta: az Országos Presbitérium nemcsak szakmailag, hanem komoly anyagiakkal is támogatja az intézmény megújulását. Egy olyan pedagógiai program alapjait dolgozták ki, amelyben a diákok, tanárok együttműködése máshogy valósul meg, mint általában a magyarországi iskolákban.

 

Ne a kifogásokat keressük, hanem nézzünk előre, és tanuljunk mások működő ötleteiből. Cseréljünk tapasztalatot, és hitessük el egymással és önmagunkkal is, hogy érdemes új utakat kipróbálni, emelte ki Mesterházy Balázs, a TEKI igazgatója. Básthy Béla polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta, Kőszeg évszázadok óta profitál a helyi, magas színvonalú oktatásból.

Miben más a Budapest School? – erről Halácsy Péter igazgató beszélt; Mi (nem) működik Dunaújvárosban? címmel Könyves Ágnes, a Pentelei mentálhigiénés iskola osztotta meg gondolatait. Gulyás Péter és Szebényi Csilla a Belvárosi Tanodát képviselve szólt az innovációs lehetőségekről a XXI. század iskoláiban. Ahol az Úr lelke, ott a szabadság címmel Zsóri-Ments Orsolya iskolalelkészt hallgatta meg a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában