Terek, fények, árnyékok

2020.02.25. 10:00

Takács Lilla a WSSZ-tárlat díszletében vette át a Kiss Sándor-díjat

Vas Népe

A tegnapi díjátadó: középen Takács Lilla az elismeréssel

Fotó: Horváth Balázs

A Rotary Club Szombathely 2001 óta minden évben odaítéli a művészeti díjat Kiss Sándor klubalapító elnök emlékének adózva. A díjjal – kuratóriumi döntés alapján – mindig egy Vas megyében élő vagy a megyéhez kötődő, 35 év alatti tehetséget jutalmaznak, aki kiemelkedőt nyújt

valamely művészeti ágban.

A még 2019-ben odaítélt Kiss Sándor-emlékplakettet ezúttal Biczó-Takács Lilla díszlettervező, látványtervező iparművész érdemelte ki. A színházbeli megnyitón a Rotary Club Szombathely kuratóriumának elnöke, prof. dr. Horváth Boldizsár adta át a kitüntetettnek a Kiss Sándor-díjat. Takács Lilla így vall vonzódásairól: „Gyerekkorom óta a formák és színek bűvöletében élek.

A tegnapi díjátadó: középen Takács Lilla az elismeréssel
Fotó: Horváth Balázs

Figyelem, ahogy a fény hatására ugyanaz a tér egyszer vidám, meleg hangulatú, máskor meg fenyegetően titokzatos. A tereknek ez az emberre gyakorolt hatása mindig is mélyen érdekelt, főleg emiatt választottam a látványtervező szakmát, ami valójában tér- és jelmeztervezést jelent. Számomra nincsen izgalmasabb, mint létrehozni egy olyan térbeni objektumot, ami hatással van az ember hangulatára, ami magával ragad, beszippant – legyen ez akár egy étterem vagy egy színpadi díszlet, vagy egy ruha. Ez a szakma a folytonos tanulásról és felfedezésről szól.” Takács Lilla többször dolgozott a WSSZ-ben, legutóbb a Terrorizmus című előadás látványvilágát álmodta színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában