Nem fogunk unatkozni

2020.02.05. 07:00

Téli túrát és tavaszváró programokat hirdettek

Jótékonysági estet szervez a Zonta Club Szombathely, családi kézművesfoglalkozás-sorozatot és kolbásztöltő mustrát a Herényiek Háza – erről is szó volt a keddi civil sajtóreggelin.

Tóth Kata

Elsőként Török Gábor, a Ferrum Színházi Társulás művészeti vezetője ajánlotta A vén lány sapkája című groteszk egyfelvonásos darabjukat – február 21-én, szombaton és 22-én vasárnap 19 órakor ezzel várják a színházkedvelőket az oladi iskola színháztermébe. A görög szerző – Dinosz Taxiarhisz – darabja valódi szórakoztatást ígér. A 20. Sakura Kupa helyszíne lesz február 15-én 9.30-tól az ELTE sportcsarnoka. A regionális WKF karateversenyen három küzdőtéren 15 egyesületből érkező megközelítőleg 150 versenyzőre, megújult versenyrendszerre, open felnőtt küzdelem kategóriára és izgalmas mérkőzésekre számíthat a közönség.

Az idén is megszervezi zenés jótékonysági estjét, a Rózsa napot a Zonta Club Szombathely. A szervezet elsősorban sérült gyerekeket gondozó családokat, gyermeküket egyedül nevelő édesanyákat és tehetséges fiatalokat támogat. Ezúttal rászoruló gyermekeket, fiatalokat segít majd, aki támogatói jegyet vásárol a március 7-én a Tóvendéglőben 17.30-kor kezdődő bálra. Ott adják át az Önzetlenség Rózsája emléklapot is.

 

Meskó Krisztián, a Hegypásztor Kör szakmai vezetője oszkói programokra hívta fel a figyelmet: február 8-án, szombaton Kerüljük meg Oszkót! címmel 15 kilométeres túrát szerveznek az Oszkó környéki erdőbe. A Hegypásztor Pincéktől kelnek útra a túrázók és oda érkeznek vissza. Február 22-én 13 órakor pedig oltóvessző gyűjtésére várják a gyümölcsészet iránt érdeklődőket a szőlőhegyre, ahol a vezetett sétán szakmai előadást is meghallgathatnak a résztvevők.

A Herényi Kulturális és Sportegyesület gazdag kínálattal készül az év második hónapjában. Február 13-án 19.30-kor a Herényi Esték sorozatban Ekler Luca paraatléta, az Év Vasi Embere élményeiről hallhatnak az érdeklődők személyesen a sportolótól. Február 27-ére kalapácsvetőket – Gyurácz Rékát és Halász Bencét –, valamint felkészítőiket, Németh Lászlót és Németh Zsoltot hívták a szervezők.

Február 15-én a 2. Kolbásztöltő Mustrán baráti társaságok versengenek majd a falusisas tradícióit máig őrző városrészen. Saját receptjeiket is hozhatják a megmérettetésre a csapatok, előny, ha a hagyományos ízeket idézik az elkészült kolbászok. A Herényi Kulturális és Sportegyesület kézművesfoglalkozás-sorozatában először február 22-én 10 és 14 órakor Török Enikő kreatív tréner az akvarellfestés technikájával ismertet meg. Alkotószellemű érdeklődőkre számítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában