micsoda jelmezek!

2020.02.10. 07:00

Trump, Superman és kiskacsa is volt a kőszegi fúvósbálon (galériával)

A város koncert-­fúvószenekara huszonhetedik alkalommal rendezte meg a fúvós farsangi bált. A szombat esti bulira elővételben már rég elkelt valamennyi jegy. A Béri Balogh Ádám Általános Iskola tornacsarnokában 460 bálozónak jutott hely. Szinte mindenki jelmezt öltött. A színes forgatag megadta az alaphangulatot.

Gyöngyössy Péter

Fehér köpenyben a zenekar élén Németh Balázs

Fotó: Unger Tamás

A bejárat előtt angyalruhás fia­talember cigarettázik. Van szárnya és glóriája is. Ebből sejthető, hogy jó helyen járunk. Bent a folyosón már nagy a nyüzsgés. Egy kupac vámpír suhan el mellettünk, szemből ördöglányok jönnek. Útba igazítanak, hogy egy fehér ruhás sztetoszkópot viselő fiatalembert kell keresni.

Jön is hamarosan „Dr. Németh” felirattal, orvosi köpenyben. Ő Németh Balázs, januárban vette át az elnöki stafétát Bakos Györgytől, aki harminc évig vezette, menedzselte a zenekart. Kőszeg Város Koncertfúvós­zenekara 154 éve működik. Jelenleg alapítványi formában. A fúvós farsangi bálnak már nagy a híre. A rendezvény nyitott, így gyorsan el is kel minden jegy. Németh Balázs szerint ez annak köszönhető, hogy igazi önfeledt szórakozásra van itt lehetőség.

Fehér köpenyben a zenekar élén Németh Balázs
Fotó: Unger Tamás

– Mivel mindenki jelmezben van, oldott a hangulat, nem kell feszengeni. Egy kicsit mindenki újra gyerek lehet, kiszakadhat a hétköznapokból. Több korosztály játszik a zenekarban, így több nemzedék együtt bálozhat. A rendezvény fontos jelképes eseménye a zenekar bevonulása és rövid műsora – tudjuk meg az elnöktől.

Witzmann Patrik a barátai­val érkezett, tizenketten jöttek. A fiúk angyalkáknak öltöztek, a lányok ördögöknek. A társaság évek óta visszajár. Tavaly mindenki bohóc volt. Horváth András, a zenekar harsonása idén apácaruhát öltött, a nyakában hatalmas kereszt lóg. 13 éves kora óta, azaz 24 éve jár a fúvósbálba. Schrammer Enikő és egy másik Horváth András először báloznak itt. Hupikék törpikéknek öltöztek.

Egy másik társaság a koronavírust jeleníti meg fehér overallban, koronával a fejükön. Kapunk tőlük vírusmatricát és arcmaszkot is. Egy alacsony, szakállas fiatalember tűnik fel ezüstszínű, copfos parókában, takaros női ruhában. Ő Alice Csodaországból. Megható jeleneteknek lehetünk tanúi, amikor Donald Trump elnök a nála három fejjel magasabb Donald kacsával diskurál, de az sem rossz, amikor Superman egy bájos tigrissel beszélget a büfében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában