Ne égess!

2020.02.28. 07:00

Tűzoltóautó viszi a nyertest a díjátadóra Szombathelyen

Ne égess! – ezzel a címmel tizenharmadszor hirdette meg rajzpályázatát a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma. Szombathelyi diák rajza nyerte a versenyt, ma tartják a díjátadót.

Bakos Ágnes

Grűnfeld Ádám nyertes rajza tűfilccel készül

Fotó: VN

Tűzoltóautó viszi ma Budapestre a Váci Mihály Általános Iskola két diákját és Vörös Lívia tanárnőt. A rendkívüli út oka egy országra szóló siker. A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma tizenharmadik alkalommal írta ki a Ne égess! rajzpályázatot, amelyet a Váci Mihály Általános Iskola diákja, Grűnfeld Ádám nyert meg korosztályában.

Egy régi, klasszikus tűzoltóautót ábrázol a rajza, tűfilccel készítette, mondhatni a kedvenc technikája az ifjú alkotónak. Idén 150 éve, hogy megalakult az első tűzoltóság Budapesten, ennek apropóján az idei pályázatra nevezett diákoknak azt kellett megjeleníteni, elképzelésük szerint milyen lehetett a régmúlt tűzoltása, illetve miként változhat az majd a jövőben.

 

Grűnfeld Ádám nyertes rajza tűfilccel készül
Fotó: VN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában