bemutatóórák

2020.02.17. 07:00

Vadászhölgy az erdő állatairól – Preparátumokat is mutattak az alsó tagozatos gyerekeknek

Vadászhölgy volt a vendége a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskolának, a 3. és 4. évfolyamosok számára tartott érdekes bemutatóórákat.

Merklin Tímea

Mesterházyné Koncz Bernadett a rendhagyó órán Fotó: VN/Farkas I

A Diana Vadászhölgy Klub Vas megyei szervezetének elnökét, Mesterházyné Koncz Bernadettet Farkas István természetismeret-tanár hívta meg, aki tagja a hegyközségnek. A hegyen járva tudta meg, hogy a vadászhölgy szívesen tart elő­adásokat. A tanítók is el voltak ragadtatva az interaktív elő­adástól, ami a gyerekek fantáziáját magával ragadta.

Mesterházyné Koncz Bernadett a
rendhagyó órán Fotó: VN/Farkas I

Az erdőben élő, leggyakrabban előforduló állatok preparátumait is láthatták a vetített képek mellett. A vadászhölgy hasznos tanácsokat adott a téli madáretetéshez, beszélt a felelős vadgazdálkodásról. A diákok megtudhatták, hogy öt nagyvad él hazánk erdeiben: a vaddisznó, a gímszarvas, a dámszarvas, az őz és a muflon. Az a vadász, aki egyet-egyet már lőtt ezek közül – így mondják –, „kipipálta a magyar ötöst”. Egy igazi vadász tiszteli a természetet, gondozza a vadat, s nem avatkozik bele felelőtlenül a táplálékláncba. MT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában