HÉTVÉGI PROGRAMTIPP

2020.02.07. 11:23

Valentin-napi virágbox, Harley Quinn felszabadul – Mutatjuk, hova érdemes menni hétvégén

Még nem tudja, mit csináljon hétvégén? Fusson végig ajánlatunkon, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet!

vaol.hu

Február 9 vasárnap

Szombathelyen, a Bartók Teremben 19 órától Capella Savaria hangversenyt tartanak.

Szombathelyen, az MMIK Mesebolt Bábszínház kamarateremben 10 órakor Josef Čapek: Történetek a Kutyusról meg a Cicusról című matiné előadás lesz, melyre 4 éves kortól várják a gyermekeket.

Az Agora Művelődési és Sportházban 10-13 óráig farsangi családi játszóházba várnak mindenkit. Lesznek kreatív farsangi foglalkozások, babaszőnyeg, társasjátékok és fánksütés is.

Fotó: pixabay.com

MOZI

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (16)

szinkronizált amerikai akciófilm, krimi, kalandfilm, 109 perc

Harley Quinn sosem volt jó kislány. Sem normális. De amióta Gotham legizgalmasabb nője szakított Jokerrel, megváltozott benne valami. Feladja addigi magányát, és három nem kevésbé életveszélyes barátnőjével, Fekete Kanárival, Vadásznővel és Renee Montoyával indul újabb kalandokra. És amikor egy gonosz maffiavezér elrabol egy fiatal lányt, úgy dönt, társnőivel együtt kipróbálja, milyen érzés, ha egyszer a jó oldalon harcol. Hát, furcsa. Lehet, hogy nem is bírja így sokáig.

Kisasszonyok (12)

feliratos amerikai romantikus dráma, 135 perc

Öt nő magára marad a házban. Az apa a polgárháborúban harcol: négy lánya és a felesége pedig kénytelen férfi nélkül boldogulni. Nem hajlandóak elfogadni azt, amit a világ kínál nekik: szabadabbak, önállóbbak, bátrabbak kortársaiknál. A négy lány, Jo, Amy, Beth és Meg együtt nő fel: reménykednek, csalódnak, tanulnak… és persze szeretnek – és közben felnőtté válnak.

1917 (16)

szinkronizált angol-amerikai háborús filmdráma, 119 perc

Javában zajlik az I. világháború, amikor két fiatal brit katonát egy lehetetlennek tűnő küldetéssel bíznak meg: az ellenséges vonalon kell áthatolniuk, hogy egy üzenetet kézbesítsenek bajtársaiknak. Egy napjuk van, hogy célhoz érjenek, különben 1600 társuk, köztük egyikük testvére is odavész. A két bátor harcos hihetetlen elszántsággal indul neki a német frontnak…

A művészet templomai: Gauguin Tahitin – Az elveszett paradicsom (12)

feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc

1891-ben Gauguin elhagyja Marseille-t, és a Csendes-óceán felé indul. Ezzel elkezdődik a festő utazása élet és művészet esszenciájának nyomában, ami végül az egyik legnagyobb modern művésszé tette. A művészet templomai sorozat 2020. januári bemutatója Francia Polinézia, Tahiti és a Markézi-szigetek tájaira kalauzolja el a nézőket. A művész által hőn szeretett helyi lakosok segítségével felfedezhetjük azokat a mára legendássá vált területeket és útvonalakat, amelyek Gauguin világhírűvé vált festményeit inspirálták. Meglátogathatjuk azokat a helyeket, ahol a bambuszból és levelekből saját maga által ácsolt házakban olyan fényeket és színeket fedezett fel, melyek örökre megváltoztatták a művészetét, és megismerhetjük az őslakosok gátlásoktól mentes érzékiségét is, ami oly nagy hatással volt a festőre, hogy feladta érte korábbi életét. Ahogy Gauguin fogalmazott, „Le kellett hunynom a szemem, hogy elkezdjek látni”.

Shaun, a bárány és a farmonkívüli (6)

angol-amerikai-francia animációs vígjáték, kalandfilm, 86 perc

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.

KIÁLLÍTÁS

Szombathely. Savaria Múzeum nyitva: kedd–vasárnap 10–18 óráig. Savaria – római város a Borostyánkő úton (Kr. u. 1-4. sz.) címmel állandó kiállítás. Vas megye és Sabaria / Szombathely a népvándorlás- és középkorban című állandó kiállítás. Az ASTRO kiállítássorozat Planetária című kiállítása márciusig tekinthető meg. A KÉP–TÉR kiállítássorozat Aranykor című kiállítása májusig látható. A KÉP-TÉR kiállítássorozat, Falu és város kapcsolata Szombathely példáján című kiállítás májusig tekinthető meg.

Vasi Múzeumi Látványtár nyitva: hétfő–csütörtök 9–16, péntek 9–14 óráig. A Látványtár előzetes bejelentkezéssel látogatható.

Smidt Múzeum: kedd–szombat 10–17 óráig. A Képtér kiállítássorozat, Egy szelet Szombathely című kiállítása. A tárlat májusig látogatható.

Iseum Savariense: kedd–szombat: 10–17 óráig. Savaria Undergrund című kiállítás júliusig látogatható.

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár, Kutatószoba: kedd, szerda: 10–18 óráig látogatható.

Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár (Szily J. u. 1.): Megújult kincseink. Válogatás az egyházmegyei könyvtár újonnan restaurált dokumentumaiból. A tárlat szeptemberig látogatható.

Szent Márton Kölcsönkönyvtár (Szily János u. 5.): a könyvtár június 12-től érvényes nyitvatartása: kedd és szerda: 10–12 óráig és 13–18 óráig.

Magyar Nemzeti Levéltár, Vas Megyei Levéltára előadó- és kiállítóterme (Hefele M. u. 1.): Sütő Éva iparművész, Zászlójelek és minitextilek című kiállítása megtekinthető február 8-áig az intézmény nyitvatartási ideje alatt.

Berzsenyi Dániel Könyvtár: A Szombathelyi Haladás Sportegyesület centenáriuma alkalmából Haladás 100 címmel sorozat indult. A tárlat második kiállítása a Birkózó szakosztály történetét eleveníti fel. A kéthavonta megújuló sorozat március végéig lesz látogatható.

Katonatörténeti kiállítás (Aréna u. 8.): Benkő Sándor fotóriporter, Az első világháború szlovéniai és olaszországi emlékhelyei című fotókiállítás.

Hegyfalu. Képeslap Múzeum (Kossuth Lajos u. 19.): hétfőtől vasárnapig, 10–17 óra között látogatható (ettől eltérő időpontban telefonos egyeztetés után). A Trianon teremben: Trianon, országzászlók, felszabadítás című tárlat látható; a fogadó helységben Zala megye települései képeslapokon; a középső teremben Vas megye települései címmel összeállított tárlat tekinthető meg.

Csehimindszent. Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülői házában a Terror Háza Múzeum „A magyarok lelkiismerete, Mindszenty József (1892–1975)” című állandó kiállítása látható. A Magyarországi Mindszenty Alapítvány tulajdonában levő tárgyakból nyílt kiállítás, amelyek szorosan kötődtek utolsó hercegprímásunkhoz.

Kőszeg. Hotel Irottkő aula: a kőszegi Csók István Művészkör Egyesület adventi jótékonysági tárlata megtekinthető március 7-éig.

Jurisics-vár: keddtől vasárnapig, 10–17 óráig látogatható. Megtekinthető tárlatok: Kőszeg Árpád-kori várai; Kőszeg a 15. században; Nagyhatalmi szembenállás Európában a 15. században; Szulejmán 1532-es hadjárata, Kőszeg ostroma; A kőszegi zálogbirtokosok; Eszterházyak; Földesúri asztal és konyha; Somogyi Győző Történelmi Arcképcsarnoka; de látogatható még a fegyvertár, a lovagterem, történelmi katonai viseleteket és fegyverzetet bemutató grafikai kiállítás, kőtár, a vár nyugati tornya; a kicsiket pedig a földszinten játszósarok, íjászat várja.

Jurisics-vár, Lovagterem: Erhard Ehm 80 és Kamper Lajos 70 kiállítása megtekinthető március 1-jéig, hétfő kivételével naponta 10–17 óráig.

Sárvár. Nádasdy Ferenc Múzeum: kedd–vasárnap 9–17 óráig nyitva. Mi vagyunk a huszárok! címmel állandó kiállítás. Magyarország egyetlen huszár kiállítása a leghosszabb ideig fennálló Nádasdy huszárezred emlékanyagára építve mutatja be a legmagyarabb fegyvernem évszázadait, egyenruháit, fegyvereit, hétköznapjait. A társezredek, mind a Hadik huszárok, Radetzky huszárok tárgyi emlékei is segítik elképzelni, milyen is volt egy huszár élete a békés vagy háborús hétköznapokon. Ezredtörténetek, személyes sorsok elevenednek meg a huszármúzeum állandó kiállításán.

Nádasdy-vár, Galeria Arcis: Kulcsár Ágnes festőművész, Valahol délen című kiállítása megtekinthető március 1-jéig, hétköznapokon 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig.

Körmend. Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, állandó kiállítás, kastély főépület: „Körmend és a Batthyányak évszázadai”; Cipőtörténeti Gyűjtemény. Nyitva tartás: kedd–szombat 10–16 óráig.

Vasvár. Helytörténeti Múzeum, állandó kiállítások: Domonkos rendház épülete, rendtörténeti kiállítás, Vas vármegye középkori története. Nyitva tartás: kedd–péntek 10–18 óráig, szombat–vasárnap 14–16 óráig.

TÚRA

Oszkó. február 8-án, (szombat) 9 órakor Kerüljük meg Oszkót! Téli túrát szervez az egyesület az Oszkó környéki erdőben. Indulás és érkezés: Oszkó, Hegypásztor Pincék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában