Szabadulj ki, ha tudsz!

2020.02.15. 20:35

Volt egy kis pánik(szoba) az Agorában!

Idén első alkalommal csatlakozott az Agora Savaria MSH a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozathoz. Ennek keretében számos helyszínen is színes programokkal várták az érdeklődőket, többek között egy szabadulószobával, amit mi is teszteltünk.

vaol.hu

Fotó: vaol.hu

A folyosón várakozva már egy rossz érzés fog el...

Valami baj van, a rendőrismerősöd nem nyit neked ajtót, helyette egy helyszínelő fogad.

A barátod holtan fekszik a padlón. Egy gyanúsítottja végzett vele, de vajon melyik? Ki a tettes és kik az ártatlanok?

Képes vagy megoldani a rejtélyt, vagy miattad kerül egy ártatlan ember a rácsok mögé?

Fotó: vaol.hu

Csak semmi pánik, a levél segíthet! De mi a kulcs? Melyik nyomon indulhatsz tovább?

Talán a földön heverő dobozka a a titok nyitja, vagy olyan csapdát rejt, amire nem számítottál? Mi van a tükörre írva? Mi az a furcsa jel ott a padlón?

25 perced van arra, hogy megtaláld a gyilkost, különben egy ártatlant ítélsz halálra...

Fotó: vaol.hu

A szabadulószobára előzetesen kellett regisztrálni maximum hatfős csapatoknak és a helyek mind be is teltek. A helyszínre érve végigvezettek bennünket a színfalak mögött a pincébe, ahol berendezték a helyszínt.

Mivel nem szeretnénk lelőni a poént, ezért a feladványokról nem számolhatunk be, de annyit elmondhatunk, hogy a legtöbb igen csavaros észjárást igényel. A tárgyak között nem csak a szokásos kulcsos ládika volt megtalálható, a modern korhoz alkalmazkodva tabletet is kellett használni, sőt még... Nem, azt nem mondhatjuk el, hogy mit!

Minden apró kis dolognak fontosnak tűnt és a leginkább előtérben lévő tárgyak is lehettek feleslegesek. Az első lépés rendkívül nehéz volt, de utána igazi csapatként dolgoztunk össze és jól haladtunk.

Egy emberünk rögtön az első percekben csapdába esett, ezért míg a legtöbben azon dolgoztak, hogy a fő rejtélyt megoldják, egy valaki próbálta őt kiszabadítani. Nem éppen könnyen, de sikerült!

Fotó: vaol.hu

A sok trükkös feladat majdnem kifogott rajtunk, de végül az utolsó pillanatban mindent megoldottunk!

A készítők mindent beletettek a 25 percbe, amit csak lehetett!

 

 

Fotó: vaol.hu

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában