Virtuális könyvtárlátogatás

2020.03.27. 11:30

A könyv olvasva és hallgatva is jó

Nincs is jobb ki­kapcsolódás, mint az olvasás. Virtuális könyvtárlátogatás van érvényben.

Polgár Patrícia

Alberti Zsófi (WSSZ) a hallható irodalomért Fotó: HB

Már online is elérhető számos könyvtár szak- és szépirodalmat felsorakoztató gyűjteménye. Többek már a járvány előtt rendelkeztek ilyennel, mint például a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, amely folyamatosan bővíti online tartalmait, de elérhetőek az Országos Széchényi Könyvtár katalógusai is. Legújabb kori és kortárs magyar költők, írók műveit gyűjti össze weboldalán a Digitális Irodalmi Akadémia. A felületen megtaláljuk Csukás István, Moldova György, de akár Szabó Magda műveit is, hogy csak néhányat említsünk a számos szerző közül. A hangoskönyvek kedvelőinek több száz darabot tett elérhetővé az MTVA Archívuma mesékkel, kötelező olvasmányokkal és rádiójátékokkal.

Alberti Zsófi (WSSZ) a hallható irodalomért Fotó: HB

És ha már hallgatjuk az irodalmat: a veszélyhelyzetben elindult a MOTTO – Művészek az Otthoni Oktatásért projekt, amelyben neves színészek olvassák fel évfolyam szerint az általános és középiskolások kötelező olvas­mánya­it.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában