Maszkot az arcra!

2020.03.26. 07:00

A varrást a vépi kultúrházban koordinálják

Készülnek a maszkok a kultúrházban. A Dr. Zmertych Aurél Gondozási Központ el tudja látni az idősek részére a bevásárlási, gyógyszerkiváltási feladatokat.

Tóth Kata

Iszakné Koszorús Judit, a művelődési ház vezetője mutatja a kétrétegű maszkot

Fotó: Unger Tamás

Az ebédkihordás zavartalan, újabb 2 ezer egyszer használatos edényt szereztek be. Az alapanyagok jelenleg még rendelkezésre állnak, de a kínálat szűkült, így az étkezési normatívák betartása nem minden nap lehetséges, tudtuk meg Kovács Péter polgármestertől.

Az óvoda és a kultúrház továbbra is zárva tart. A dolgozók a két intézményben elkezdtek arcmaszkokat készíteni: a varrást a kultúrházban koordinálják.

Iszakné Koszorús Judit, a művelődési ház vezetője mutatja a kétrétegű maszkot
Fotó: Unger Tamás

Kovács Péter a hét elején kéréssel fordult a vépiekhez: akinek varrógépe van és vállalja maszkok készítését, jelentkezzen telefonon. A felhívásra nyolcan jelentkeztek – a kiszabott anyagot kiszállítják a varráshoz, és a kész maszkokat elviszik. A folyamatosan készülő védőeszközökön kívül, amelyeket majd eljuttatnak a postaládákba, 500 darabot pluszban megrendelt a város: ezek elsősorban a folyamatos szolgáltatást végzők védelmét szolgálják.

A roma kisebbségi önkormányzat a költségvetése terhére ötven tisztítószercsomagot oszt ki az általuk kiválasztott családoknak, közölte még a polgármester, aki Vépen igazolt koronavírus-fertőzöttről nem tud.

 

Múlt pénteken érkezett meg hozzá az első értesítés: egy helyi lakost házi karanténba helyeztek – újabb esetről nincs tudomása. Kovács Péter fokozott figyelmet, óvatosságot kér a lakóktól: csak indokolt esetben tartózkodjanak az otthonukon kívül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában