Ajánló

2020.03.30. 20:07

A Vas Népe keddi számában: Vasban is magas a 65 év felettiek aránya

A Vasvári járásban élő idősek harmada egyedül él, ugyanakkor a háziorvosokra kevesebb betegszám jut a megye déli járásaiban -erről is írunk a Vas Népe keddi számában, mint ahogy arról is, hogy hogyan működik az egyetemen a digitális oktatás. Karrier rovatunkban bemutatjuk Pintér Róbertet, a Szombathelyi Tankerületi Központ projektmenedzserét, de írunk arról is, hogy milyen szabályokat kell betartani, ha jelenlegi helyzetben kerékpárra pattanunk.

Vas Népe

Az egyetem már meglévő, fejlett távoktatást segítő eszközeivel nem csak az előadások megtartása, de a vizsgáztatás is megoldott. A rendszer használatára leginkább az oktatókat kellett kiképezni.

Szerdahelyi László másfél évtizede dolgozik a Csepregi Pékségben. Természetes a számára, hogy a pékeknek mindig helyt kell állniuk, hiszen az embereknek enniük kell.

Két fórumon is fordulhatnak pszichológusi segítségégért azok, akik úgy érzik, a koronavírus adta új helyzetben nehezen viselik a fokozott stresszt, lelki terhelést: egészségügyi dolgozóknak hozták létre a csoportokat, de civilek is fordulhatnak a szakemberekhez.

A kerékpározás még mindig jó lehetőséget jelent arra, hogy a friss levegőn, a természetben elégítsük ki mozgásigényünket. Azonban kerekezés közben is be kell tartanunk az alapvető fertőzésvédelmi szabályokat.

Pintér Róbert a Szombathelyi Tankerületi Központ projektmenedzsere, műszaki tanár, Magyarország egyik legrégebbi amatőr big band zenekarának, az Isis Big Bandnek a vezetője. Nemcsak 25 évre néztünk vissza vele – alapításának negyedszázados jubileumát ünnepli idén a zenekar –, hanem jóval korábbra: már a középiskolás évektől kirajzolódni látszott, hogy a műszaki, a pedagógiai és a zenei véna is helyet talált magának az életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában