fejlesztések

2020.03.25. 07:00

Bővül az iskola Őriszentpéteren

Zöld utat kapott az Őriszentpéteri Általános Iskola mintegy 600 millió forintos bővítésének ügye. A kormány ugyanis megszavazta a bővítéshez a pályázaton elnyert támogatáson felül szükséges összeget.

Tersztyánszky Krisztina

Horváth László igazgató mutatja a terveket, már ősszel elkezdődhet a beruházás

Fotó: Szendi Péter

A hatvanas években eredetileg gimnáziumnak épült felső tagozatos iskolaépületbe az Őrség tizenöt településéről járnak gyerekek. A színvonalas oktatáshoz szükség van a meglevő osztálytermek mellett szaktantermekre, nyelvi laborra, könyvtárra, szertárakra és egy nagy közösségi helyiségre is. A bővítést indokolja továbbá, hogy a pankaszi tagiskolában már most szünetel a felső tagozatos oktatás, onnan is Őriszentpéterre viszi a pályázaton vásárolt kisbusz a diákokat.

Horváth László igazgató mutatja a terveket, már ősszel elkezdődhet a beruházás
Fotó: Szendi Péter

A bővítésre már 2018-ban pályázott a város, ám az elnyert összegbe a megemelkedett alapanyagárak miatt a tavalyi közbeszerzési pályázaton egyik vállalkozó sem tudta belesűríteni a költségeket. Szerencsére a Pénzügyminisztérium indokoltnak tartotta és a kormány is elfogadta Őriszentpéter pótelőirányzat iránti igényét. Így az új tervezői költségvetés elkészülte és az újabb közbeszerzési pályázat után remélhetőleg már ősszel, de legkésőbb a jövő év elején elkezdődhet a beruházás.

Horváth László igazgató a tervezett bővítésről szólva örömmel számolt be arról is, hogy az iskola pedagógusai és diákjai várakozáson felül gyorsan és sikeresen álltak át a digitális oktatásra. A kollégák kreatívak, többféle kommunikációs csatornát is felhasználnak a tanórák sikeréhez. Ebben az is segíti őket, hogy épp az ősszel vettek részt egy 150 órás tanfolyamon, amely a digitális tananyagok készítésével és átadásával foglalkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában