napról napra változik

2020.03.11. 14:00

Dilemma a turistautak körül – Az egyik szombathelyi utazási irodánál érdeklődtünk

Olasz útjaik májusig nincsenek, azonban az egyéb utazások esetében is fejtörést okozhat az utazóknak, hogy érdemes-e a várva várt, ráadásul befizetett álomútra elindulni – tudtuk meg a Tekergő Utazási ügynökségnél Németh Gábornétól.

Tersztyánszky Krisztina

Italy, Veneto, Venice, listed as World Heritage by UNESCO, Gondolas at the Basin of San Marco (Bacino di San Marco) with the island and the San Giorgio Maggiore church in the background

Forrás: Hemis.fr/AFP

Fotó: René Mattes

Az utazásközvetítő szerint a változó járványügyi helyzet napról napra új kérdések elé állítja azokat, akik már befizettek valamilyen nagyobb értékű utazásra. Abban az esetben ugyanis, ha már meglehetősen közel kerültek az utazás kezdési időpontjához, egyre magasabb arányú kötbért kell fizetni az útlemondás miatt.

Ha viszont elutaznak, azt kockáztatják, hogy a hazaérkezés után karanténba kell vonulniuk, attól függetlenül, hogy az országban, ahol jártak, milyen arányban fordul elő koronavírusos fertőzés. Az ügynökség által érintett utazási irodák olasz utakat legkorábban májusra hirdettek, ezért ezekkel kapcsolatosan egyelőre „kivárnak”. A helyzet voltaképpen napról napra változik: pontos prognózis nincsen ebben a vonatkozásban sem.

Az utazók ezeket az utakat már a múlt év végén, ez év elején, az elővásárlási kedvezményt kihasználva befizették. Az majd csak később dől el, hogy az utazások esetleges elmaradása esetén mi lesz a teendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában