Elővigyázatosság

2020.03.09. 09:56

Frissítés: Elővigyázatosságból fertőtlenítettek a SEK D–épületében – A Szent László Kórházba szállított vasi nő ott is dolgozott

Elővigyázatosságból hoztak óvintézkedést.

vaol.hu

Forrás: FB SEK

Miután az egyetem vezetése értesült róla, hogy egyik bérlőjük munkatársát szállították a Szent László kórházba, fertőtlenítették az épületet, ahol dolgozott.

Elővigyázatosságból hétfőn fertőtlenítették az ELTE Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téri D–épületét, miután az egyetem vezetése a sajtóból értesült arról, hogy a vasárnap a Szent László Kórházba szállított Vas megyei nő, az épület második emeletén található nevelési tanácsadóban is dolgozott.

Kérdésünkre Lenkai Nóra, a Savaria Campus Iroda vezetője elmondta: annak ellenére döntöttek a fertőtlenítő takarítás mellett, hogy az egyetem által megkérdezett járványügyi szakember szerint a vírus – a jelenlegi ismeretek alapján – tárgyakon legfeljebb órákig marad életben.

Hangsúlyozták továbbá azt is, a D-épületben nem folyik tanítás, annak második és negyedik emeleteinek egy részét bérlők – köztük a nevelési tanácsadó – foglalják el. Mint ismert, a nő kórházba szállítására azért volt szükség, mert a lappangási idő alatt Debrecenben találkozott testvérével, akinek időközben pozitív lett a koronavírus-tesztje, a vasi nőről a hét közepén derülhet ki minden kétséget kizáróan, hogy megfertőződött-e a vírussal.

 

Fertőtlenítő takarítást végeznek az egyetem Berzsenyi téri, D–épületében, ezért az március 9-én, hétfőn zárva tart – írta SEK közösségi oldalán.

Mint ahogy vasárnap megírtuk a hét koronavírus fertőzött között van az a debreceni nő, akinek testvére Vas megyei. A két nő a lappangási idő alatt találkozott egymással.

A tegnap kórházba szállított nő az egyetem D–épületének második emeletét bérlő nevelési tanácsadó egyik munkatársa.

A D–épületben már nem folyik tanítás.

Az intézmény úgy döntött, a Berzsenyi téri épületet elővigyázatosságból március 9-ére bezárja és fertőtlenítő takarítást végeztet el benne.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Korábbi cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vas-megyei-not-szallitottak-a-szent-laszlo-korhazba-vasarnap-a-hetedik-magyar-koronavirussal-fertozott-debreceni-beteggel-talalkozott-3836031/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában