Információk első kézből: vonattal és autóval érkezett Magyarországra a Markusovszky kórházban karanténban lévő két fiatal

Vonattal érkezett Tirolból Magyarországra az a két, Pest megyei fiatal, akik vasárnap estétől a Markusovszky kórházban vannak karanténban. Hétfőn derült ki, hogy megfertőződtek a koronavírussal. Telefonon beszéltünk a fiatalemberrel.

Nagy Ildikó

A 38 éves, szigetszentmiklósi fiatalember egy szállodában, a 35 éves, budapesti gyerekkori barátnője pedig a szállodához tartozó bárban dolgozott Tirolban, Ischglben. Abban a kis faluban, amelynek lakóinak többsége koronavírus-fertőzött.

A fiatalok Ausztriában tünetmentesek voltak, és bár a fiatalember a karján megjelent piros kiütések miatt elment az ottani háziorvoshoz, és kérte, hogy végezzék el a koronavírus-tesztet, azt mondták neki, hogy nincs tesztjük. Még aznap, pénteken éjszaka vonatra ültek, azzal jutottak el Győrig. Győrben egy Sárváron élő régi ismerősük várta őket, ő vitte el őket Kőszegre, ahol a fiatalembernek van egy háza. Nem titkolták el, hogy fertőzött területről jöttek, a fiatalemberen speciális szájmaszk volt, a barátnője pedig a kendőjét kötötte a szája elé. Kőszegen szombaton nem hagyták el a házukat – otthon főztek, a szükséges alapanyagokat sárvári ismerősük vásárolta meg nekik még előző nap, azok már a csomagtartóban voltak, amikor ők Győrben leszálltak a vonatról.

Vasárnap – bár még mindig tünetmentesek voltak -, úgy gondolták, szeretnének megbizonyosodni arról, hogy nem fertőződtek meg, és mivel Ausztriában van betegbiztosításuk, elindultak az oberpullendorfi kórházba. Mivel autójuk nincs, gyalog keltek útra, útközben stoppoltak, két kőszegi vitte el őket a kórházba, ahol elvégezték a tesztet, majd azt mondták nekik, hogy nem maradhatnak ott. Hat-nyolc órát vártak, míg egy fertőtlenített mentővel elhozták őket a kőszegi határig, ahol már magyar mentő várta őket. A Markusovszky kórházba vasárnap késő este értek be, azonnal karanténba kerültek, hétfőn délután közölték velük, hogy pozitív lett az oberpullendorfi kórházban elvégzett tesztjük, mindketten koronavírus-fertőzöttek.

A fiatalember elmondta: jól vannak. Neki egy kicsit kapar a torka, a barátnője viszont teljesen tünetmentes.Beszámolt arról is, hogy a négegészségügyi szolgálat szakemberei kikérdezték őket, arról is, hogy kikkel találkoztak, és úgy tudják, hogy mindhárom ember (a sárvári ismerős és a két kőszegi), akikkel érintkeztek, már karanténban van.

Előzmény:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-ket-fiatal-koronavirus-fertozott-hosszu-utat-jart-be-mig-a-szombathelyi-korhazba-kerultek-3854913/?fbclid=IwAR2pKBj8KC7WYZXgzEzu7heTV3X5IiOFIhLydL-tG__GuyuUhFkgoUBEuJ8

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában