Pontokba szedte rendelkezéseit

2020.03.09. 17:51

Intézkedéseket rendelt el a premontrei gimnázium igazgatója

Intézkedéseket rendelt el a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium igazgatója hétfő reggel. Pontokba szedte a rendelkezéseit, előbb a kollégáinak, majd a szülőknek küldte el az e-mailt tájékoztatásul.

Tóth Kata

Fotó: Unger Tamás

Tudomásunkra jutott, hogy a szombathelyi premontrei gimnázium igazgatója, Véghné Busics Hilda levelet küldött ma reggel a kollégáinak, tekintettel a koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi helyzetre és az Operatív Törzs által tett javaslatokra. Az e-mailben szó esik a tanév hátralévő részére tervezett kirándulásokról és a teendőkről is, amik arra az esetre vonatkoznak, ha valaki a koronavírus-megbetegedés tüneteit észleli magán.

A hírt az igazgató kérdésünkre megerősítette. Szívesen beszélt a levél tartalmáról is, amit először az elektronikus napló felületén közölt a kollégáival. Mint mondta, határozottan kérte a kollégáit a következőkre: az idei tanév hátralévő részére szervezett minden külföldi kirándulást mondjanak vissza. A 2020-as évre semmiféle kirándulást (külföldi és belföldi utat) ne szervezzenek. Tájékoztassák a szülőket, hogy a koronavírusos megbetegedések magas kockázata miatt az iskola nyári csoportos utazást külföldi nyelvtanulás céljából nem szervez.

Kérte azt is, hogy az egyéni külföldi nyelvtanulási pályázatok benyújtásánál előzetesen tájékozódjanak és körültekintően járjanak el. A Határtalanul pályázatok lebonyolításával azt írta: hivatalos állásfoglalást várnak. Az osztályfőnököktől azt kérte, amennyiben tudomásuk van arról, hogy valamelyik diákjuk külföldön járt, koronavírussal fertőzött területen, akkor kérjék meg a szülőt arra, hogy a gyermeket két hétig tartsa otthon megfigyelés céljából. A diák távollétét az osztályfőnök igazolja. Azt kérte a tanároktól, hogy tájékoztassák a diákokat arról, hogy mi a teendő, ha magukon a koronavírus-megbetegedés tüneteit észlelik. Közölte továbbá, hogy a tantestület prágai útját elhalasztották.

Az osztályfőnökök a diákoknak közvetítették a levélben foglaltakat, a szülők pedig az egyházi fenntartású iskola igazgatójától, első kézből kaptak információt – Véghné Busics Hilda nekik is továbbította az e-mailt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában