árcsökkenés

2020.03.30. 10:03

Nem áprilisi tréfa – Tíz éve nem volt ilyen olcsó a benzin

Ismét, sorban tizedszer csökken a benzin ára: bruttó 8 forinttal kerül kevesebbe szerdától. Szombathelyen ezzel 283 forint lesz a legolcsóbb az E10-esből.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Tíz éve, 2010 óta nem volt olyan alacsony a benzin magyarországi átlagára, mint amennyibe szerdától kerül: az április 1-jei bruttó 8 forintos árcsökkentés után 290 forint lesz az E10-es átlagára literenként. Persze a kutak közötti árkülönbségek továbbra is jelentősek, csak Szombathelyen 25 forint. A legolcsóbb benzin 283, a legdrágább pedig 308 forint lesz szerdától Szombathelyen, ha egy az egyben lecsapódik a bruttó árcsökkentés a kiskereskedelemben. Az április 1-jei sorban a tizedik ármérséklés és összeadva 95 forinttal lett olcsóbb a benzin.

A gázolaj ára most sem módosul, az 335 forint literenként, országos átlagban. Szombathelyen 323 és 346 forint a két szélsőséges dízelár, és a kettő között is mérnek egy-egy litert a gázolajból.

A holtankoljak.hu szakportál szerint az olajárháborúnak, valamint a koronavírus okozta intézkedéseknek köszönhető a jelentős árcsökkentés. Az utazási korlátozások bevezetése óta jelentősen lecsökkent az üzemanyag-forgalom Magyarországon, vannak kutak ahol egyes napokon a szokásos forgalom tizedét adják most el. Ez elsősorban a benzin forgalmára vonatkozik, hiszen az áruforgalom és a mezőgazdasági munkák miatt a gázolaj kelendőbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában