Felmentenék

2020.03.24. 09:11

Nem küldené börtönbe a káldi anyagyilkost az ügyészség

Húsz nappal a rendőrségi nyomozás lezárása után vádat emelt a Vas Megyei Főügyészség az anyját halálra szúrt fiatalember ellen: felmentenék, mert nem beszámítható és kényszergyógykezelést javasolnak.

Bakos Ágnes

Fotó: pixabay

Nem küldené rácsok mögé az anyját megölt fiatalembert az ügyészség. „A vádlott beszámítási képessége kizárt” – tájékoztatott kedden közleményben dr. Székely Tamás, Vas megye főügyészhelyettese, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Azt javasolják a bíróságnak, hogy mentsék fel a vádlottat és rendeljék el kényszergyógykezelését.

A vád emberölés bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete – előbbi az anya, utóbbi a vádlott testvére miatt.

Tavaly májusban szúrta halálra az anyját a vádlott, mellkason és hasba szúrta egy 19 centiméter pengehosszúságú késsel egy családi veszekedés nyomán. Aztán az anyjuk védelmére kelt testvérét is megsebesítette, őt egy másik, egy kisebb késsel szúrta meg verekedés közben, többször a felsőtestén. Nyolc napon túl gyógyult a megszúrt testvér, és a sérülése életveszélyes is lehetett volna – látszik az ügyészség közleményében.

A vádlott a késelés után elmenekült, másnap fogták el a celldömölki rendőrök. Most előzetes kényszergyógykezelés alatt áll a férfi – hogy mi lesz a büntetése, arról majd a bíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában