Horgász

2020.03.14. 07:00

Országos method feeder versenyek – Az öt helyszín közül az egyik Vas megyében lesz

Selejtezőkkel indul május végén az V. Method Feeder Országos Bajnokság. Az öt helyszín közül az egyik a Lukácsházi Abért II.-tó.

VN

Németh Balázs világbajnoki ezüstérmes versenyhorgász feeder horgászat közben Fotó: VN/Trabucco Feeder Team

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) a napokban írta ki az V. Method Fee­der Országos Bajnokság öt különböző helyszínen, három fordulóban megrendezendő selejtezőit. Az egyik alapszakasz Vas megyében a Lukácsházi Abért II.-tavon lesz május 29–31. között. A lukácsházi országos selejtezőről várhatóan – 50 fő indulása esetén – 11 versenyző juthat a döntőbe. A verseny lebonyolítása a Mohosz hivatalos method feeder versenyszabályzata szerint történik.

A feeder horgászat napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő, leginkább kedvelt fenekező horgászati módszere, amely általában békés halas horgászatot jelent, s nélkülözhetetlen eszköze az érzékeny spiccű horgászbot, amely a kapást jelzi. A method feeder bajnokság az ország legnépszerűbb szakága, a versenyt kötelező edzésnap előzi meg, amikor kizárólag 10 és 15 óra között lehet csak horgászni. Korlátozva van az etetőanyag- és csalifelhasználás is.

Németh Balázs világbajnoki ezüstérmes versenyhorgász feeder horgászat közben Fotó: VN/Trabucco Feeder Team

A me­thod feeder bajnokságban egy fordulóban maximum nyolc liter etetőanyag – bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, pelleteket és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt – használható fel. A csalik (minibojlik, dumbellek, waftersek, csalizópelletek stb.) mennyisége nincs korlátozva, de egyfajta csaliból maximum egy deciliter vihető be. A versenyzők sikeres felkészülése céljából a bajnokságot megelőzően több method feeder kupát rendeznek.

Az előversenyek kiírásai és az online nevezési felület a vasivizeken.hu/hu/esemenyek/versenyidopontok oldalon érhetők el. Az Abért-tavi versenyek maximális létszáma 50 fő, a fokozott érdeklődés miatt érdemes mielőbb nevezni. Az első felkészülési versenyt május 3-án, a másodikat május 16–17-én tartják. Az országos bajnokság előtti hétvégén, május 23–24-én rendezik a Vasi Vizeken – Trabucco Method Feeder Kupát. A további versenyről a következő horgászoldalon számolunk be részletesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában