vádemelés

2020.03.03. 08:38

Nevelt fia tartotta rettegésben egy vasi faluban – Felfüggesztettet kaphat a fiú

Rátámadt, aztán többször válogatott fenyegetésekkel illette a nevelőapját a fiatalember, aki ellen most emelt vádat a szombathelyi ügyészség. Pártfogót kaphat.

Bakos Ágnes

Fotó: pixabay.com

Súlyos testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt is felelnie kell a fiatalembernek, aki nevelőapjára támadt még tavaly januárban egy Vas megyei községben – tájékoztatott közleményben dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Összeveszett a nevelt fiú a férfival, a fiú többször ököllel arcon ütötte a nevelőapát, aztán meg is rúgta – súlyosan megsérült a férfi.

Fél évvel később folytatódott a bántalmazás, akkor szóban: a férfi háza ablakán kiabált be a fiú, megfenyegette, hogy elvágja a nyakát, és egyesével levágja az ujjait. Aztán egy hónappal később ismét hasonló fenyegetést kapott a nevelőapa. Akkor azt is mondta neki a fiú, hogy „ne a rendőröket, hanem a halottszállítókat hívja”.

Ekkor már rendőri segítséget kért a bántalmazott férfi, a Szombathelyi Járási Ügyészség most emelt vádat a fiatal ellen, azt javasolják a bíróságnak, hogy ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre a bántalmazót és a próbaidő tartamára rendeljenek el pártfogó felügyeletét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában