Rendkívüli intézkedéseket hoztak a Volánbusz Zrt-nél is

Visszaválthatóak a buszbérletek, a teljes árú bérletek esetében egyedi elbírálás van. Az ingyen utazók a hátsó ajtót használhatják, a csomagokat az utasoknak maguknak kell pakolni.

Budai Dávid

A koronavírussal kapcsolatos kormányzati rendelkezések hatásaira hivatkozva kérhető a jegyek, bérletek árának visszatérítése

Fotó: Unger Tamás

A koronavírus-járványra és a kormány által március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel a Volánbusz Zrt. létrehozta a volanbusz.hu/hu/koronavirus/ oldalt, ahol folyamatosan tájékoztatják az utasokat a társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő esetleges változásokról, amiből már most is van jó néhány, hiszen a busztársaság rendkívüli forgalmi és kereskedelmi intézkedéseket vezetett be.

A Volánbusz elővárosi, regionális és országos járatai egyelőre az eddig megszokott menetrend szerint közlekednek, viszont a fizikai kontaktus minimalizálásáért a bérletesek, az ingyen utazók a hátsó ajtókat vehetik igénybe, az első ajtón csak azok szállhatnak fel, akiknek menetjegyet kell váltaniuk. A csomagkezelési rend is változott: a járművezető nyitja és zárja a csomagteret, de a csomag be- és kivételét az utasok maguk végzik.

A koronavírussal kapcsolatos kormányzati rendelkezések hatásaira hivatkozva kérhető a jegyek, bérletek árának visszatérítése
Fotó: Unger Tamás

A diákbérletek árát igény esetén kezelési költség nélkül visszatérítik. A 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat március 31. után is, a diákigazolvány-helyettesítő igazolást eredeti aláírás és pecsét nélkül is érvényesnek fogadják el. Amennyiben az utas visszaváltási igény bejelentésekor a koronavírussal kapcsolatos kormányzati rendelkezések hatásaira hivatkozik, kérheti a jegyek, bérletek árának visszatérítését.

A helyközi elővételi menetjegyek visszaváltása a rajtuk szereplő indulási idő vagy érvényességi idő előtt kérhető e-mailben vagy személyesen a pénztárakban. Kiemelten kedvezményes, március 13. előtt megváltott helyközi, április havi vagy április első félhavi bérlet március 31-én éjfélig jelzett igény esetén váltható vissza kezelési költség nélkül. A március 16. előtti kezdő érvényességű, és a benyújtáskor még legalább 15 napig érvényes, kiemelten kedvezményes helyközi, 30 napos bérletek árának 50 százalékát térítik vissza kezelési költség levonása nélkül. A teljes árú bérletek visszaváltása egyedi elbírálás alapján történik.

A menetdíj- és bérletvisszatérítési igény a rendkívüli helyzetre való tekintettel nemcsak a vásárlás helyén, hanem bármely pénztárban benyújtható egy kérelem kitöltésével. A visszatérítés ebben az esetben utólag történik átutalással vagy postázással, 30 napon belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában