bíróság elé áll

2020.03.20. 08:46

Rendszámcserés autóval, bódultan, jogsi nélkül – Felfüggesztettet érhet a bűnhalmozás

Egy bűntett és két vétség okán is bíróság elé áll az egyébként rovott múltú férfi, akinek felfüggesztett börtönbüntetést javasol a Sárvári Járási Ügyészség.

Bakos Ágnes

Fotó: pixabay.com

Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, kábítószer birtoklásának vétsége, valamint bódult vezetés vétsége miatt is felelnie kell a férfinek – tájékoztatott közleményben dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Az egyébként rovott múltú férfinek nem volt jogosítványa, korábban eltiltották a járművezetéstől, így ült autóba 2018 novemberében, ráadásul marihuánát szívott és gyógyszert fogyasztott. A közúti ellenőrzésen az is kiderült, hogy marihuána van nála. A rendszámcsere későbbi ügye: tavaly nyáron szerelte le egy személygépkocsi hátsó rendszámtábláját, két hétig „használta”, aztán eldobta a tulajdonos háza előtt. A Sárvári Járási Ügyészség most azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre a vádlottat, a próbaidőre kapjon pártfogó felügyeletet és tiltsák el a járművezetéstől.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában