Tavasz a Csodaországban

2020.03.16. 07:00

Természetfotókkal és citeraszóval köszöntek el az óvodások a téltől

Megérkezett a tavasz: ennek egyik biztos jele, hogy megnyílt a tavaszi tárlat a büki Csodaország óvodában. Az éledő természetet mutatják Szőnye László fényképei a közösségi teremben, tavaszi versekkel, dallal köszönték meg a tárlatot az óvodások.

Bakos Ágnes

Tavasz minden mennyiségben a büki Csodaországban Fotó: BÁ

– Nagy újság van gyerekek, a százlábú felébredt! Átaludta a telet, pislákolva nyit szemet – Pataki Edit Kikeleti hír című versével köszöntötte az ovisokat Tóth Viktória, a Csodaország óvoda intézményvezetője a tavaszi tárlatnyitón.

Aztán bemutatta a kiállítót, Szőnye Lászlót, aki természetfotóit hozta az oviba, és mesélt a gyerekeknek a természetfotózás titkairól is. Arról, hogy gyalogosan és kerékpárral közlekedve számos csoda tárul fel az ember szeme és fényképezőgépe elé. Javasolta a természetjárást az ovisoknak, és beszámolt arról is, hogy bár gyerekkori vágya volt a fotózás, három éve kezdett fényképezni. Azt mondta, szeretné másképp láttatni a dolgokat, mint mások.

Tavasz minden mennyiségben a büki Csodaországban Fotó: BÁ

Éppen a naptári és a csillagászati tavasz között nyitották meg a fotótárlatot, amely a természet szépségeit mutatja. Hogy hangban is tavaszodjon, ne csak a képekkel, arról Pintér Anikó a Napvirág együttessel gondoskodott: gyönyörű énekhangok és citeraszó is elköszönt a téltől az oviban. A gyerekek csoportonként foglaltak helyet és figyeltek a közösségi teremben, velük szemben már sorakoztak a természetfotók. A képekről látszik, hogyan éled a természet az évszakváltással. Ibolya, százszorszép, természetesen hóvirág, meg a naplemente is tavaszi színeket hozott a Csodaország ovi galériájába. Énekszóval köszönték meg a képeket a gyerekek, természetesen felcsendült a Tavaszi szél kezdetű dal, de verset is mondtak a kicsik az óvó nénik segítségével.

A büki Csodaország óvodában már hagyomány, hogy kiállítást rendeznek a közösségi teremben. Sokszor a gyerekek alkotásai díszítik a falat, de rendre vendéget hívnak. Ahogy a festményekkel és mézes­kalácsszobrokkal volt, úgy a fotókkal is az a cél, hogy a tárlat élménye helybe jöjjön az oviba, lássák gyerekek és szüleik is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában