Külső, szakértő tag a bizottságban és csarnokpályázat

2020.03.02. 07:00

Többen igényelhetnek települési támogatást Kőszegen

Felülvizsgálták a jövedelemhatárokat, így többen tudnak települési támogatást igényelni, jóváhagyták a vagyonkoncepciót, beszámolt tevékenységéről a TDM szervezet – 13 napirendi pontot tárgyalt múlt heti ülésén a testület.

Vas Népe

múlt heti ülésen jóváhagyták a város vagyonkoncepcióját

Fotó: Unger Tamás

Az önkormányzati választások után betöltetlen maradt egy hely a városfejlesztési, bizottságban: Illés Pétert, a TEKI igazgatóhelyettesét választották meg külső tagnak a képviselők. Nőtt az önkormányzati szociális támogatásokra fordítható állami támogatás, lehetővé vált a szociális támogatások bővítése.

Emelkedik az általános települési támogatás, a rendkívüli települési támogatás, a gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök megvásárlásához és a gyermekenként adható települési támogatás összege. Ezentúl a gyerekek gyógyászati segédeszközeinek beszerzéséhez is adható támogatás, és nő a gyermekintézményi étkezési díj kifizetéséhez adható összeg. Jóváhagyták a képviselők a város vagyonkoncepcióját.

A múlt heti ülésen jóváhagyták a város vagyonkoncepcióját
Fotó: Unger Tamás

A hetedik napirendi pontként Bakos György, az Írottkő Natúrpark Egyesület elnöke számolt be tavalyi évükről (környezeti nevelést célzó, szemléletformáló programok, hulladékgyűjtő akciók, ökoturisztikai rendezvények) és ismertette az idei munkatervüket; Győrffy Gábor turisztikai menedzser a Térségi TDM szervezet és Tourinform 2019. évi tevékenységéről szólt. Kedvező dinamikát mutatott a térségi vendégforgalom, a több vendéget új és bővülő szolgáltatások fogadták Kőszegen és a Natúrparkban.

 

Megkezdődött a 300 millió forint értékű térségi TOP turisztikai projekt végrehajtása – néhány a főbb pontok közül. Elkészült az éves városbejárási terv: e szerint március 1-je és november 30-a között kéthetente tartanak bejárást a képviselők az egyes körzetekben. A Kőszegi Lóránt Gyula Futball Club kéréssel kereste meg az önkormányzatot: pályázatot nyújtanának be az MLSZ felhívására csarnoképítésre és műfüves futballpálya létesítésére, amihez a tulajdonos önkormányzat hozzájárulása szükséges. A testület támogatta kérelmüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában