Pánik helyett ima!

2020.03.25. 07:00

Wimmer Roland sárvári plébános szerint, a hívek tudják: az imádság egymással is összeköt

Minden bizonnyal korunk eddigi legnagyobb nehézségével nézünk szembe a járvány idején. Egy keresztény híroldal, bízva a közös ima erejében, „Pánik helyett ima” címszóval virtuális együttimádkozásra buzdít.

Polgár Patrícia

Az imaláncot térképen is követhetjük

Fotó: Cseh Gábor

Az imaláncot online, egy térképen követhetjük nyomon, de magunk is csatlakozhatunk. Nem kell mást tennünk, mint elmondani egy imát, és bejelölni lakhelyünket. Végül kereszt nevünk megadásával fent is vagyunk a térképen a közel ötvenezer imádkozó mellett.

Az imaláncot térképen is követhetjük
Fotó: Cseh Gábor

Wimmer Roland sárvári plébános úgy véli, a hívek tudják: az imádság egymással is összeköt. – Most, amikor nem lehet a templomban összejönni, nagy hangsúlyt kap a virtuális tér, ahol lélekben összekapcsolódhatunk – fejti ki. Hisz abban: az élet megpróbáltatásait okkal kapjuk: át kell értékelünk, amink van. – A lejtőn ugyanis megállni nem lehet, csak letérdelni. Most sokan imára kulcsolják kezüket, olyanok is, akik ezt talán nagyon régen tették – véli az atya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában