Tündéri világot ír és rajzol

2020.04.20. 07:00

A csepregi tanítónő ismereteket is nyújt a mesékkel, versekkel, képekkel

Tündéri pillangók éneke címmel jelent meg Szalkayné Sárvári Hajnalka második kötete a Szülőföld Könyvkiadónál.

Merklin Tímea

Szalkayné Sárvári Hajnalka tanítónő – itt az első kötettel a kezében. Időközben megjelent a második is

Fotó: VN/Farkas Csaba

Szalkayné Sárvári Hajnalka tanítónő, sok kreatív foglalkozást tartott, rengeteget rajzolt, mesélt a gyerekeknek, innen jött az ötlet, hogy megírja-megrajzolja a saját tündérvilágát. Az első kötete, a Tündéri virágok zenéi egy tündérlány és egy manófiú találkozásáról szól, szivárványon csúszkálnak, színes szappanbuborékokat fújnak, léggömbön utazzák be a vidéket, kis kertet és varázserdőt.

Szalkayné Sárvári Hajnalka tanítónő – itt az első kötettel a kezében. Időközben megjelent a második is
Fotó: VN/Farkas Csaba

Szentjánosbogarak vigyázzák az álmaikat, mígnem másnap elkezdik újra felfedezni a világot. A zenemesében előkerülnek a hangszerek, mindegyikről van vers is: hogy milyen érzéseket lehet megszólaltatni rajta. A rajzoknak külön kiállítást rendeztek korábban a csepregi zeneiskola dísztermében, az általános iskola folyosóján pedig egy kék virágsorozattal együtt mutatták be. A szerzőtől megtudjuk: a második kötetet az inspirálta, hogy szeretett volna hasonló módon ismereteket adni a gyümölcsökről és a gombákról. Az illusztrációk célja, hogy élethűek legyenek, komoly előtanulmányok előzték meg a tematikus munkát, amely formáiban és színeiben is rendkívül precíz.

Az első kötetet a helyi könyvtárban mutatták be, népszerű volt a gyerekek körében, a zeneiskolában jutalomkönyvként is adták. A másodiknak nem volt bemutatója, mert közbeszólt a járvány, de amint lehet, közösségi rendezvényen is megismerkedhetnek a kisdiákok a tartalmával. Egyelőre az öröm van, hogy a kötet megszületett, az otthonmaradás idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában