Kijáró

2020.04.28. 08:35

A fertőzések miatti zárlat után újra fogadják a betegeket az oberwarti kórház baleseti osztályán

Újra megnyitották a baleseti osztályt a Felsőőri Kórházban és a zárlat után ismét fogadják a betegeket, közölte hétfőn a KRAGES, a burgenlandi kórházak fenntartója.

vaol.hu

Fotó: orf.at

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az oberwarti kórház baleseti osztályán koronavírus fertőzést állapították meg a munkatársaknál. Az osztályt 10 napon keresztül tartották zárlat alatt. Az érintett dolgozók közül mindenki tünetmentes volt a KRAGES szerint – írja az orf.at.

Az érintettek és a kontaktszemélyek nagyobb részben meggyógyultak illetve a hatóságilag elrendelt otthoni karantén véget ért számukra, munkájukat ismét elkezdhették. A kórház takarítószemélyzete az összes osztályt fertőtlenítette, közölte a burgenlandi kórházak fenntartója, a KRAGES. A sérültek sürgősségi ellátása a környező kórházaknak köszönhetően folyamatosan biztosított volt, mondta Astrid Mayer, az oberwarti kórház orvosigazgatója.

Az ortopédiai és a traumatológiai osztály ismét fogad pácienseket és az ambulancia is újra kezdi működését. Az átfogó védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak a kórházban, hangsúlyozta Mayer. Külön helyiséget alakítottak ki azok számára, akik potenciálisan fertőzöttek lehetnek. A személyzet tagjait felkészítették, külön figyelmet fordítva a higiéniai szabályokra, a munkatársak maszkot hordanak és azokon a területeken, ahol a kockázat magasabb, teljes védőfelszerelésben vannak.

A sürgős műtéteket azonnal elvégzik, az elhalasztott operációkat pedig május közepére szervezték át. A KRAGES szerint az összes osztály működik az általuk fenntartott intézményekben. A normál működéshez való visszatérést májusra tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában