Tervek

2020.04.20. 07:00

A járvány sem szab gátat a két vasi falu fejlődésnek

Horvátlövőn felújítják az orvosi rendelőt, a temetőt és leaszfaltoznak egy útszakaszt. Bucsuban új faluközpontot terveznek, a bölcsődére már meg is van a pénz.

Budai Dávid

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő pénteken Horvátlövőn Bugnits Vilmos polgármesterrel találkozott, aki elmondta: náluk párhuzamosan több beruházás is fut. Az orvosi rendelőben 22 millió forintból a fűtés korszerűsítése mellett kicserélik a nyílászárókat, mozgáskorlátozott-mosdókat alakítanak ki és szigetelik a homlokzatot. A temetőben 4,9 millió forintból újítják fel a kerítést és kialakítanak egy nagyjából 150 méter hosszú, két méter széles járdaszakaszt. Ezenkívül a Petőfi utca egy pár száz méteres szakasza is megújul, 15 millió forintból, az aszfaltozás mellett a padkát és az árkot is megcsinálják.

Dr. Hende Csaba Bucsuban is tájékozódott
Fotó: Cseh Gábor

Az orvosi rendelő felújítása és a temetői fejlesztés a Magyar Falu Programnak, az útfelújítás egy belügyminisztériumi pályázatnak köszönhető. Az első két beruházás határideje május 2-a, az út gyakorlatilag elkészült. A polgármester úgy tájékoztatta a képviselőt, hogy a településen nincs koronavírusos beteg, és az idősek segítése is megoldott. Dr. Hende Csaba hangsúlyozta: a járvány idején sem szünetel a falu fejlesztése, ami köszönhető annak is, hogy az éves költségvetés dupláját nyerte a település a Magyar Falu Programban.

Bucsuban Gál Sándor polgármester egy új faluközpont megvalósításának nagyszabású terveit ismertette. Az önkormányzat Rohonczi útról nyíló telkének végében – ahol a lebontásra ítélt régi iskola található – építik fel a bölcsődét. Közösségi házat álmodtak az iskolaépület helyére, a telek frontvonalára pedig egy háromfunkciós orvosi rendelőt. Később ide költözhetne az önkormányzati hivatal és a posta is. A bölcsődéhez szükséges mintegy 172 millió forintot egy pályázatnak köszönhetően már elnyerték, a rendezvénytérre és az orvosi rendelőre pedig most fognak pályázni. Gál Sándor elmondta: nincs sem fertőzött, sem karanténban lévő lakos a településen, ahol mindenki kapott szájmaszkot, az időseknek pedig segítenek a bevásárlásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában