Kijáró

2020.04.23. 18:31

A második világháború óta először mozgósítják a tartalékos katonákat Ausztriában

Az elmúlt héten országszerte 3.000 tartalékost hívtak be a laktanyákba, hogy például a rendőrség munkáját támogassák.

vaol.hu

Fotó: orf.at

A mozgósított tartalékos katonák május 4-én vonulnak be. A csapatok kéthetes kiképzést kapnak, a tényleges szolgálat pedig május 18-án veszi kezdetét – írja az orf.at.

A tartalékosok azokat a sorkatonai egységeket váltják le, amelyek eredetileg március végén szereltek volna le. Ezeket a koronavírus-járványra való tekintettel szolgálatban tartották. A katonák a hadsereg támogató feladataiba kapcsolódnak be. Segítenek a rendőrségnek a határok ellenőrzésében valamint a helyi hatóságoknak a járványügyi védekezéssel kapcsolatos teendők végrehajtásában.

A tartalékos állomány mozgósított tagjait nagy körültekintéssel választották ki a hadseregnél. Mindenkit előzetesen telefonon értesítettek, és tisztázták, az adott személy nélkülözhető-e munkahelyén. Akinek az esetében nem állt fenn semmilyen kizáró ok, és az egészsége is rendben van, az általában véve megkapta a behívóparancsot.

A tartalékos katonák július 31-ig lesznek szolgálatban, és havonta két napra mehetnek haza. Ez a szabály ugyanakkor még változhat, közölték a hadseregnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában