Ajánló

2020.04.22. 20:31

A Vas Népe csütörtöki számában: sorozat indul a Haladás edzőiről

Emellett beszámolunk még a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb hírekről, arról, hogy nagyon kellene az eső a repceföldeknek, de megkerestük a Szova NZrt. is a múlt heti szeméttelepen történt tűzesettel kapcsolatban.

VN

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága az Országos Vérellátó Szolgálattal (OVSZ), illetve a fővárosi és a megyei Civil Információs Centrumokkal közösen április 20-24-e között szervezi meg a II. Civil Véradást valamennyi megyeszékhelyen és a fővárosban is: összesen 22 helyszínen. Tegnap Szombathelyen, a Vas Megyei Civil Információs Centrumot működtető Hegypásztor Kör várta a véradókat a Területi Vérellátóban. Nagy volt az érdeklődés.

Az országos sajtót is megjárta a hír: a szombathelyi szeméttelepen a múlt héten napokig égett a zöldhulladék. A telephely üzemeltetője, a Szova NZrt. kérdésünkre közölte: a társaságot nem érte anyagi kár a tűzeset miatt.

Ha jön az eső, még lehet jó a repceszezon, de rekordok nem fognak megdőlni idén. A fagykár után még helyreállt volna a növény, de a szárazság miatt már egyre tarthatatlanabb a helyzet.

2,6 kilométer hosszan újult meg a Vép–Nemesbőd közti út, amely minőségi összeköttetést biztosít az M86-os autóúttal. Ágh Péter országgyűlési képviselő és Böröcz Miklós, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasi igazgatója számolt be – erről is olvashat mai térségi oldalunkon. Dr. Nemény András polgármester pedig jóváhagyta Szombathely társadalmi és gazdasági programját.

Új sorozatot indítunk: a legutóbbi húsz esztendő Haladás-edzőinek szombathelyi eredményeit, majd az azt követő pályafutását idézzük fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában