nem vesznek kárba

2020.04.15. 11:00

Ajándék virágok díszítik majd az őrségi településeket

Még virágosabbak lesznek az őrségi porták: hamarosan földbe kerülnek az ajándékba kapott növények minden településen.

Nemes Judit

Teherautón a szállítmány: az ünnep előtt mind a nyolc településre megérkeztek a növények

Fotó: Szendi Péter

Válságba került a virágipar szerte a világon az új koronavírus-járvány miatt: a kertészetek nagy része ezért arra kényszerül, hogy virágaik jelentős részét megsemmisítse, hiszen nincs kinek eladni őket. Zsohár Csaba Nagyrákoson üzemeltet kertészetet, azonban ő úgy döntött, nem hagyja veszni a növényeket: elajándékozza őket.

– Ebben a helyzetben a dísznövénytermesztők többségének a piaca leszűkült – hangsúlyozta. – Így a növények nagyobb része valószínűleg a komposzton végezné vagy a szemétben, ezt viszont nem szerettük volna. Úgy gondoltuk, hogy az évelő dísznövények szépen virítanak majd jövőre és utána is a kertekben, tereken, inkább kerüljenek oda, mint hogy elpusztuljanak.

Teherautón a szállítmány: az ünnep előtt mind a nyolc településre megérkeztek a növények
Fotó: Szendi Péter

Nyolc településre jutott a körülbelül 1,5 millió forintot érő virágadományból, amelyet részben a lakókhoz, részben pedig az önkormányzatokhoz juttattak el.

Az őrségi városban, Őriszentpéteren múlt héten a maszkokkal együtt osztották ki a cserépbe ültetett virágokat. A többi település közül Magyarszombatfán és Nagyrákoson a közterek ékei is lesznek – ezt a községek vezetői Facebook-oldalukon tudatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában