aszfalton

2020.04.15. 14:00

Az út már járható a Vadásához, de a turistákat még egy kicsit mellőznék

A Vadása-tó környékén élők régi vágya teljesült, amikor sok évtized után végre új aszfaltburkolat került az Őrimagyarósd felől, a Vadása-tóhoz vezető bekötő útra. A járványhelyzet miatt azonban most inkább egy ideig még távol tartanák a turistákat.

Gyöngyössy Péter

Horváth Béla ügyvezető (kivitelező), Kránicz Ferenc, Kovács Kitti és a tervező, Kozma Zoltán

Fotó: Szendi Péter

Végre megújul a Vadása-tóhoz vezető út. Ideje volt már, hogy történjen valami, mert az Őrimagyarósd-Szőce útról leágazó kátyúkkal teli útszakasz igazi szégyenfoltja volt a környéknek. Annál is inkább, mert itt sokan foglalkoznak szállásadással, gyerektáboroztatással, vendéglátással.

A felújítást hátráltatta, hogy az út két település Hegyhátszentjakab és Őrimagyarósd határában fekszik. Most mindkét önkormányzat eredményesen pályázott a Magyar falu programra.

Horváth Béla ügyvezető (kivitelező), Kránicz Ferenc, Kovács Kitti és a tervező, Kozma Zoltán
Fotó: Szendi Péter

Kovács Kitti, Őrimagyarósd polgármestere elmondta, hogy a település által elnyert közel 27 millió forint még az előző polgármester, Biczó István érdeme. Az útfelújítás során a kátyúzás után 7 cm-es új aszfaltréteget kapott a bekötőút. A településen jelenleg 229-en laknak. Sokan foglalkoznak szállásadással. Erdei iskolai programokra és táborokba is sok diák érkezik, de ebből nincs jelentős adóbevétel. Ezért is volt fontos az elnyert összeg.

Kránicz Ferenc a 300 fős Hegyhátszentjakab polgármestere elmondta, hogy a Szőce-Őrimagyarósd közúttól a focipályáig 1 km-es útszakasz újul meg, aminek felét a Hegyhátszentjakab által elnyert 28 millió Ft-ból finanszírozzák. Az aszfaltozás Húsvét előtt befejeződött, a hónap végéig elkészül a padka és az árkolás is. – Most a járvány miatt a többség attól fél, hogy sokan akarnak az Őrségben, a Vadása-tó környékén kikapcsolódni és elhozzák a vírust – véli a polgármester. – Az lenne, a kívánatos, ha nem jönnének a turisták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában