koronavírus

2020.04.24. 20:52

Beszámolók: csak ősszel

Több civil szervezet is megkeresett bennünket: hogyan tudják május 31-éig benyújtani a tavalyi évi beszámolójukat, ha nem tudnak közgyűlést összehívni?

Tersztyánszky Krisztina

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások miatt a nonprofit szervezetek nem tudták megtartani a márciusra, áprilisra tervezett közgyűlésüket. Így nem tudják elfogadni a 2019. évi beszámolójukat sem. Április 10-én már született egy kormányrendelet, amely lehetővé teszi a közgyűlések online vagy írásbeli megtartását. Azonban a zömében magas átlagéletkorú tagokat számláló civil szervezetek esetében ennek lebonyolítása nem lett volna egyszerű.

Az adózási könnyítésekről szóló április 21-én kihirdetett kormányrendelet megnyugtató engedményt tesz: a civil szervezetek 2019. tárgyévre vonatkozó beszámolókészítési, nyilvánosságra hozatali, letétbe helyezési és közzétételi, továbbá benyújtási határideje az Országos Bírósági Hivatal részére 2020. szeptember 30-ára módosul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában