Nem tűnhetnek el a szolgáltatások

2020.04.09. 07:00

Bizonyos, hogy a jövőben a belföldi turizmusra kell helyezni a hangsúlyt

A Vas megyei turizmus gellert kapott a járványveszélyben, de nem tűnhetnek el a szolgáltatások. Mire számíthatnak az ágazatban dolgozó szakemberek? – erről is beszéltek a szerdán tartott videókonferencián, amelyet a Vas Megyei Önkormányzat szervezett.

Merklin Tímea

Dr. Balázsy Péter a videókonferencián Fotó: VN

Dr. Balázsy Péter megyei jegyző elmondta: egy ötrészes konferenciasorozatot szerveztek a Vas Megyei Foglalkoztatási Paktumhoz kapcsolódóan, amelynek a tegnapi videókonferencia a része volt. A paktum zárásához érkezve, az eredmények ismertetésével szerették volna kitölteni ezeket az alkalmakat, de a járványhelyzetre tekintettel újragondolták a rendezvények tartalmát. Elhatározták, hogy az eredménykommunikáció mellett minden alkalommal áttekintik a munkaerőpiaci helyzet egy-egy szegmensét, így került tegnap porondra elsőként a turizmus. A paktumban kialakított partnerségeket arra használják, hogy együtt oldják meg a válsághelyzetben kialakult problémákat. A párbeszéd platformja lesz az április 15-én megalakuló Vas Megyei Foglalkoztatási Fórum, amelyhez mindazok csatlakozhatnak, akiknek szerepük van a munkaerőpiacon. Dr. Kondora Bálint megyei alelnökként és a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnökeként szólalt meg a konferencián, amelyen TDM-ek, nemzeti parkok képviselői, fürdőigazgatók is részt vettek.

Dr. Balázsy Péter a videókonferencián Fotó: VN

– A turizmus Vas megyében is gellert kapott, erősebben is hat ránk, mint az ország más részein – fogalmazott dr. Kondora Bálint. – A bejelentett kormánycsomag némi megnyugvásra ad okot, de a részletszabályokat még nem ismerjük. Bizonyos, hogy a jövőben a belföldi turizmusra kell helyezni a hangsúlyt, hiszen az ágazat ötven százalékban eddig a külföldiekre épült, akik valószínűleg nem fognak gyorsan visszatérni.

A szövetség azt javasolja: láthatónak kell maradni, nem tűnhetnek el a szolgáltatók a térképről. Hogy milyen közös marketingtevékenységet folytassanak, azt a közeljövőben fogják kidolgozni, együtt a virtuális térben.

A konferencia előadói között volt Rettegi Attila, a megyei szakképzési centrum főigazgatója, aki a turizmus és a szakképzés, felnőttképzés összefüggéseiről beszélt; Breznovits István szakértő, aki a foglalkoztatás, önfoglalkoztatás, vállalkozóvá válás témájában szólalt meg. Kovács István, a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. vezetője a helyi termékek lehetséges jövőjéről alkotott képet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában