összevonás

2020.04.16. 07:00

Egyesítés után agrárcentrumba kerül két szombathelyi középiskola

Országos átszervezés részeként összevonják a Herman Ottó, valamint az élelmiszeripari és földmérési szakközépiskolákat, így új névvel, új központhoz tartozva működnek július 1-jétől.

Vas Népe

Az élelmiszeriparit is érinti

Fotó: Horváth Balázs

Két szombathelyi szakközépiskola összevonásának javaslatát véleményezte határozatában dr. Nemény András polgármester – olvasható a város honlapján közzétett dokumentumban. A keddi polgármesteri határozatban dr. Nemény András egyetértett a javaslattal: a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági, valamint a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium összevonásával.

Az élelmiszeriparit is érinti
Fotó: Horváth Balázs

A dokumentum szerint a két intézményt idén július 1-jétől vonják össze, Herman Ottó Mezőgazdasági, Élelmiszeripari, Környezetvédelmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium néven, amely az agrárminiszter által alapított Kisalföldi Agrárképzési Centrum tagjaként fog működni a tervek szerint. A polgármesteri határozat előterjesztéséből kiderült: az Agrárminisztérium a 62 feladatellátási helyen működő 47 szakképzőt országszerte összesen hat agrárképzési centrumba szervezi át, a két szombathelyi intézmény – egyesítve – a sopronihoz fog tartozni nyár közepétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában