Kutyasétáltatók figyelem!

2020.04.22. 09:12

Fifyke, a kis yorki majdnem az emberi rosszindulat áldozata lett Szombathelyen

Csirkemellbe tekert méreggel próbálnak kutyákat mérgezni a Pázmány Péter Körúton Szombathelyen

vaol.hu

Fittyke az eset után.

Fotó: BNV/VN

Vivien hívta fel a kutyasétáltatók figyelmét Facebook oldalán, mi szerint A Pázmány Péter körúton valaki csirkemellbe tekert mérget helyezett ki. Ők megjárták miatta az állatkórházat, és szerencsére kutyája jól van.

Felkerestük a kutya gazdáját, aki elmesélte nekünk, hogy szokásos sétájukra indultak Fifykével, a kis Yorkival házuk elé, és amikor visszafele mentek, látta, hogy a kutya felvett valamit a földről, hamar rájött, hogy az nem szimplán egy ételdarab:

„Próbáltam kiszedni a szájából, de mivel mar 13 éves lesz lassan, fogai már nincsenek igazán, így egyben nyeli le, ami a szájába akad. Egy kisebb darabot evett meg, amiből még maradt a földön, innen jöttem rá hogy ez mi is volt. Felkaptam, és azonnal rohantunk a kórházba. Megnyugtattak, hogy időben cselekedtem, mivel egy órán belül meg meg lehet hánytatni a kutyákat. Így is lett. Kapott egy injekciót, amitől 10 perc után ki is jött belőle minden.”

Fitfyke az eset után.
Fotó: BNV/VN

Az állatorvos közölte vele, hogy szerencsére ilyen hamar nem tud felszívódni a méreg, de azért figyelnie kell pár napig, hogy hogy van.

Viviven elmondta, hogy az eset után Fify pár óráig meg bágyadt volt, de mostanra szerencsére már nincs baja.

Állítólag nem ez az első eset ezen a környéken, korábban is volt már mérgezés. Az aggódó gazdi úgy tudja polgárőrök fognak arra járni időnként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában