a polgármester válaszolt

2020.04.01. 07:00

Fogadóóra online: ezer gyorsteszt, ágykapacitás, koronavírus-alap

Az önkéntesek már majdnem kétszáz embernek segítettek a gyógyszerbeszerzésben vagy a bevásárlásban – derült ki dr. Nemény András polgármester online fogadóóráján, ahol dr. Kecskés Lászlóval, az Egészségügyi Szakmai Bizottság elnökével válaszolt kérdésekre.

Lakosi Gabriella

Fogadóórát tart: dr. Kecskés László és dr. Nemény András

Fotó: Horváth Balázs

Megtudhattuk: a buszmegállókat fertőtleníteni fogják, de a parkokat és padokat nem, hiszen a cél az, hogy ne csoportosuljanak az emberek.

A város ezer gyorstesztet is rendel, ezeket az alapellátásban és a szociális szférában dolgozóknak szánják. A gyorsteszt a szervezet immunválaszát vizsgálja, elvégzéséhez nem kell speciális személyzet és labor. Kecskés László elmondta: a teszt előszűrésre alkalmas.

Fogadóórát tart: dr. Kecskés László és dr. Nemény András
Fotó: Horváth Balázs

Elárulta azt is, számos, megfigyelés alatt álló beteg van most a kórházban, de jelentős ágykapacitás áll még rendelkezésre.

Nemény András hozzátette: a koronavírus-alapba eddig majdnem 5 és fél millió forint érkezett a szombathelyiektől. A karnevállal kapcsolatban azt mondta, még nem dőlt el, hogy megtartják-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában