arcon lőtte a trafikos nőt

2020.04.01. 09:41

Frissítés: Tíz év, ha beismeri – Halálra ítélt bűnöző a trafikrabló

Fegyveres rablással és életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja a Vas Megyei Főügyészség a férfit, aki még tavaly előtt rabolt ki egy szombathelyi trafikot. Az ügy már a Szombathelyi Törvényszéken van.

Bakos Ágnes

2018. november 20-án volt a szombathelyi trafikrablás: a férfi arcon lőtte a trafikos nőt, amikor kirabolta a dohányboltot. Összesen 185 655 forintot vitt el, a trafikos pedig súlyosan megsérült. Ebben az ügyben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, és fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja a férfit a Vas Megyei Főügyészség. A trafikrablás idején egyébként éppen börtönben kellett volna lennie: 2018. október végén „várták” a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe. Nem vonult be, a Szombathelyi Törvényszék tájékoztatásából kiderül, először egy sátorban, majd egy albérletben bujkált a többszörös visszaeső.

A múltjából azt is tudni, hogy harminc éve halálra ítélték: a Kaposvári Katonai Bíróság 1989-ben aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt ítélte halálbüntetésre. Néhány hónappal később kegyelmet kapott, pontosabban a halálbüntetést életfogytig tartó szabadságvesztésre változtatták. Az életfogytiglanból pedig húsz év lett a rácsok mögött. Szabadult és bűnözött – legutóbb másfél éve Szombathelyen.

Végrehajtandó fegyházbüntetést javasol a Vas Megyei Főügyészség a büntetett előéletű trafikrablóra. A rácsok mögött töltendő évek is adottak, abban az esetben, ha beismeri a váddal egyezően a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról: tíz év fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség, tájékoztatott dr. Simon József, Vas megye főügyésze, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában