Kevés helyen várható további korlátozás a hétvégén Vas megyében

A megye városai közül csak néhány, turisztikailag jelentősebb város polgármestere él a hét végén a kijárást korlátozó szigorítások lehetőségével.

Tersztyánszky Krisztina

Sárváron ezen a hétvégén sem rendeltek el a kormány kijárást korlátozó intézkedéseinél szigorúbb szabályokat. Azonban a tavaszias idő miatt lazult a fegyelem, ezért Kondora István polgármester arra kérte a városi rendőrkapitányt, hogy fokozottan ellenőrizzenek a köztereken, kirándulóhelyeken, parkokban.

Répcelakon nem vezettek be plusz intézkedést a hétvégére. A várost nem érinti az idegenforgalom, nyugalom van. Hasonló a helyzet Jánosházán is. Nem szigorít a kijárási korlátozásokon Bük polgármestere, dr. Németh Sándor sem. A helyiek szabálykövetőek, és a gyakorlatilag lenullázódott turizmus miatt sincs szükség szorosabb korlátozásra. Csepregen és Vasváron sem lesz plusz szigorítás, fegyelmezettek az emberek. Kőszegen a múlt hétvégével megegyező intézkedések lesznek érvényben, a boltokba csak maszkban lehet bemenni.

Körmenden továbbra is zárva tartanak a sportparkok
Fotó: Szendi Péter

Őriszentpéteren Őr Zoltán polgármester a húsvéti korlátozások ismételt hatályba léptetése mellett döntött. Szombaton és vasárnap csak a helyiek látogathatják a parkot, a parkerdőt, a focipályát, a középkori téglaégetőt, a szökőkút környékét és az Árpád-kori katolikus templomot. A szállások igénybevétele a kijárási korlátozás ideje alatt tilos.

Szentgotthárdon nem lesz szigorítás. A Hársas-tónál kihelyezett asztalokhoz viszont csak az egy háztartásban élők ülhetnek le, a szalonnasütő helyeket pedig nem szabad használni. Továbbra is több korlátozás él Körmenden. Az idősek otthonába továbbra sem lehet se ki-, se belépni. A játszóterek, sportpályák továbbra sem használhatók.

További információk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szigoritott-korlatozasok-lesznek-a-hetvegen-szombathelyen-3912429/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koszeg-is-szigorit-a-jarvany-kovetkezteben-hozott-korlatozasokon-hetvegere-3914739/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kormenden-nem-vezetnek-be-tovabbi-intezkedeseket-a-hetvegen-3913836/

 

Húsvétkor jól bevált

Az önkormányzatok most hétvégére is jogosultságot kaptak arra, hogy saját jogkörben dönthessenek a közterület-használattal kapcsolatos kérdésekben a koronavírus-járvány miatt – közölte pénteken a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba emlékeztetett: a kormány szombattól meghosszabbítja a kijárási korlátozást.

Az önkormányzatok a múlt hétvégéhez hasonlóan szombaton és vasárnap is szigoríthatnak a korlátozáson, mert a módszer jól vizsgázott a húsvéti ünnepek alatt: sikerült megakadályozni, hogy nagy tömegek kiránduljanak.

A Vas megyei polgármesterek különböző módon éltek az újbóli, hétvégére szóló felhatalmazással.

 

Koronavírus Vas Megyében

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában