Koronavírus: A legfontosabb keddi hírek Vas megyéből

Ezúttal is válaszolt a Vas Népe kérdésére az operatív törzs, valamint egy újabb beteget diagnosztizáltak koronavírussal megyénkben. Mutatjuk a legfontosabb keddi híreket:

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Vas Népe egy újabb kérdésére adott választ az operatív törzs

Sok szolgáltató bezárta üzletét, de több fodrász, körmös és kozmetikus tervezi az újranyitást. Igénybe vegyük-e ezeket a szolgáltatásokat. Milyen óvintézkedések tegyünk meg? Ezzel kapcsolatban tettük fel kérdéseinket az operatív törzsnek. Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig válaszolt is, amit ITT olvashat el.

Forgalmirend-változás lép életbe szerdán a 87-es főúton, Kőszeg térségében

Talán nem teljesen mértékben a koronavírus-járványhoz köthető az alábbi cikkünk, annyiban azonban mégis, hogy a kialakult helyzet miatt a nyitva lévő határátkelőkön megnőtt a forgalom, és az áthaladás is lassabb, ezalól pedig a kőszegi határ sem kivétel. Ezt ráadásul sok olyan vasi használja nap mint nap, aki ingázik a lakóhelye és osztrák munkahelye között. A forgalmirend-változás szerdán (04.08) 10 órától lép életbe. Erről ITT találja a részletes beszámolót.

Szigorú korlátozások a szombathelyi hajléktalanszállón

Járvány­ügyi okokból szigorú korlátozásokat vezettek be a szombathelyi hajléktalanszállón és a Kolozsvár utcai Hajléktalanok Otthonában. A Zanati út 1. szám alatt nehezíti a helyzetet, hogy egy fedél alatt több ellátási forma keveredik. 86-an életvitelszerűen laknak itt, míg mások csak a nappali vagy éjjeli melegedőt veszik igénybe. Ezért itt nagyon szigorú időkorlátot vezettek be: naponta kétszer egy órában lehet ki-be közlekedni, egyébként az épület zárva van, a csomagolt ebédet is csak az ablakon keresztül vehetik át az arra jogosultak. Részletesen ITT írunk a témában.

Elegendő tojás lesz húsvétkor a vasi boltok polcain? – Utánajártunk!

Az éves tojáseladás tíz százaléka a húsvét előtti időszakban történik, amely körülbelül 270 millió darab tojást jelent, de vajon milyen hatással van a koronavírus-járvány és két hete az Alföldön kitört madárinfl uenza a tojáspiacra? Lesz elég tojás húsvétkor, vagy áruhiányra kell készülni? Hogyan alakulnak az árak, kell készülni drágulásra? Használat előtt le kell fertőtleníteni a tojást, vagy elég, ha alaposan megmossuk? Utánajártunk, részletesen beszámolónkat ITT találja.

Kiadják a diplomákat nyelvvizsga nélkül is

Dr. Palkovics László az innovációs és technológiai tárca vezetője, a kedden tartott sajtótájékoztatóban ismertette a a gazdaságvédelmi akciótervet, mely a koronavírus miatt kialakult nehéz helyzetben nyújt majd segítséget több területen is. Az oktatással kapcsolatban is fontos bejelentés hangzott el, amit ITT tekinthet meg.

Körmend polgármestere figyelmezteti a lakókat

Bebes István, Körmend polgármestere közösségi oldalán hívja fel a figyelmét a lakosoknak arra, hogy bár beköszöntött a jó idő, a kijárási korlátozást ugyanolyan fontos, mint korábban. A város első emberének teljes üzenetét ITT tudja elolvasni.

Újabb koronavírus fertőzött beteg Vas megyében

Vas megyében egy fővel nőtt a fertőzöttek száma, azaz már 12 beteget tartanak számon. A megyei eloszlást ITT tekintheti meg.

232-re emelkedett a fertőzöttek száma Burgenlandban

Jelenleg 850 személy áll hatósági karantén alatt Ausztriában. 11 beteget az oberpullendorfi kórházban, elkülönítve ápolnak, 6 közülük továbbra is intenzív ellátásra szorul, 3 személy elhunyt. Van azonban jó hír is, már 47-en meggyógyultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában