Koronavírus – A nardai jótékonyság, tömegesen szegték meg a kijárási korlátozásokat Körmenden

Sok minden történt kedden is, összegyűjtöttük a legfontosabb koronavírussal kapcsolatos Vas megyei vonatkozású híreket.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

Ki húst, ki számítógépet adott, ki frizurát ajánl a nehéz helyzetben a vasi faluban

Három adakozó magánember mutat példát Nardán jótékonyságból. Csercsics Zoltán egy szürkemarha húsát ajánlotta fel, Száraz Ádám számítógépet adott, Subsits Viktória felajánlása, hogy ingyen készít az egészségügyi dolgozóknak frizurát. Erről a történetről ITT írunk részletesen.

Rongálás és vandalizmus a Várkertben – Körmend polgármestere feljelentést tesz

A Várkertben elkeserítő látvány fogadta Bebes Istvánt. A polgármester beszámolója szerint szemmel látható, hogy az elmúlt hétvége folyamán a park több pontján rögtönzött szórakozóhelyek alakultak, tömegesen megszegve ezzel a kijárási korlátozásokat.

Ezzel azonban még nincs vége a rossz híreknek, ugyanis jól érzékelhetően felerősödtek a már korábban is megfigyelhető rongálások és vandalizmus, mely komoly károkat okoz a város közösségi értékeiben. A további intézkedésekről ITT írunk.

Maszkos vasi magánpraxisok – Minimalizálják a szociális érintkezések számát

Bár a vírus terjedése jelentős terhet ró az egészségügyben dolgozókra, az élet a magánrendelőkben sem áll meg. Többségükről elmondható, hogy zavartalanul fogadják továbbra is pácienseiket – ügyelve a rendelőben történő szociális érintkezés minimalizálására és a higié­niás előírások betartására. Felkerestünk néhányat, melyről részletesen ITT számolunk be.

Kancellári bejelentés – Folytatódik az üzletek és az iskolák újranyitása Ausztriában

Folytatódik az üzletek és az iskolák lépésről lépésre történő újranyitása – jelentette be Sebastian Kurz kancellár kedden Bécsben. „Jó úton vagyunk”, az óvintézkedések hatásosak – jelentette ki. A hétvégén száz alá csökkent az új fertőzöttek számának napi növekedése, és ez nemcsak Európában, hanem világviszonylatban is a legjobb eredmény – tette hozzá. A jövőbeni enyhítésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: „annyi szabadságot kell adni, amennyi lehetséges, és annyi korlátozást kell érvényben hagyni, amennyi szükséges”. A további részletekről ITT írunk.

Fizetés nélküli szabadság: de milyen feltételekkel? – Ügyvéd válaszolt kérdéseinkre

A koronavírus-járvány miatt sokakat határozatlan időre fizetés nélküli szabadságra küldtek. Ez beleszámít a ledolgozott munkaidőbe? Mi történik, ha egy munkavállaló nem írja alá az erről szóló szerződésmódosítást? Felmondhatnak neki emiatt? Dr. Asztalos Dóra ügyvéd válaszait ITT olvashatják el.

Fertőtlenítették a Szombathelyi Vásárcsarnokot

Szombathely Megyei Jogú Város osztotta meg közösségi oldalán a bejegyzést, melyben arról számolnak be, hogy a hét első napján sor került a piac teljes körű fertőtlenítésére. Mindezt környezetbarát módon végezték el, mely nem jelent veszélyt sem emberre, sem más élőlényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában